Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Angajații instituţiilor din subordinea Ministerului Muncii intră în grevă generală

Publicat de: Euronews

Angajaţi din instituţiile din subordinea Ministerului Muncii, membri de sindicat, dar şi persoane neafiliate sindicatelor, vor intra de luni în grevă generală.

Angajații declanșează protestul pentru eliminarea inechităţilor salariale şi pentru îmbunătăţirea condiţiilor de muncă.

Care sunt principalele revendicări ale protestatarilor

Federaţia Sindicatelor din Ministerul Muncii (FSMM): ”Începând cu data de 27 noiembrie 2023, membrii sindicatelor afiliate la FSMM cât şi angajaţii neafiliaţi în sindicate declară grevă generală pentru eliminarea inechităţilor salariale şi pentru îmbunătăţirea condiţiilor de muncă. Această acţiune vine în contextul eforturilor constante ale Federaţiei Sindicatelor din Ministerul Muncii de a obţine condiţii de muncă optime şi remunerare echitabilă. Membrii sindicatelor au considerat că greva este un pas necesar pentru a atrage atenţia asupra problemelor semnificative cu care se confruntă angajaţii din instituţiile Ministerului Muncii”.

Angajații care se alătură protestului invocă ”creşterea continuă a inechităţilor salariale, condiţii de muncă precare şi deficitul de personal”.

Federaţia Sindicatelor din Ministerul Muncii susține că este deschisă la dialog

Sindicaliști: ”Scăderea puterii de cumpărare şi impactul inflaţiei au accentuat la rândul lor starea de nemulţumire şi au impus necesitatea acestei măsuri”.

Federaţia Sindicatelor din Ministerul Muncii susține că este deschisă la dialog pentru găsirea soluţiilor care să conducă la o îmbunătăţire a calităţii vieţii profesionale pentru toţi membrii săi.

Sindicaliști: ”Ne cerem scuze pentru orice disconfort generat beneficiarilor noştri şi îi apreciem pentru înţelegerea de care au dat şi dau dovadă în aceste momente”.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE