Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Andreea Marin, revoltată pentru că Guvernul vrea să facă economie din bursele elevilor. ”Orfanii țării sunt cei care trebuie să ajute bugetul”

Andreea Marin a decis să se implice în dezbaterea publică pentru a-i convinge pe guvernanți să nu lase copiii orfani de un părinte fără bursă socială. În direct la Euronews România, fosta prezentatoare TV a mărturisit că și-a pierdut mama pe când avea vârsta de nouă ani și știe care sunt problemele de ”ordin financiar și de ordin sufletesc”. ”De ce să faci diferența între un copil care și-a pierdut un părinte, un copil care și-a pierdut ambii părinți? Durerea este cumplit de mare, la fel de mare”, a punctat ea.

Invitată în studioul Euronews România, Andreea Marin a amintit că s-a întâlnit cu Florin Lixandru, secretarul de stat în Ministerul Educației, pentru a-i prezenta ”argumente solide” pentru a renunța la măsura care ar afecta mii de copii.

”Există printre cei care decid cineva care să fi trecut prin asta și care să priceapă foarte bine cum stau lucrurile? Sau decid de deasupra doar cei care bănuiesc cum e situația? Aceasta este întrebarea.

De ce să faci diferența între un copil care și-a pierdut un părinte, un copil care și-a pierdut ambii părinți? Durerea este cumplit de mare, la fel de mare”, a spus Andreea Marin, la Euronews România.

Andreea Marin: Mama mi-a murit în brațe când aveam nouă ani

”Eu sunt copilul de odinioară căruia mama i-a murit în brațe când aveam eu nouă ani pe atunci. Mama avea 36 (de ani) și știu foarte bine care sunt problemele ce urmează după aceea și de ordin financiar și de ordin sufletesc. Sufletul îți e bolnav, mintea îți e bolnavă ani de zile. (...)

Noi eram doi copii acasă. Mă întreb cum e în familiile unde sunt șase copii. Am cazuri: mamă cu șase copii și-a pierdut soțul, bolnavă grav. De când a murit soțul, nu a putut lucra deoarece nu a găsit un loc de muncă doar cu jumătate de normă, ca să aibă grijă în timpul rămas de cei șase copii.

Contează sau nu cei 300 de lei care ar veni ca ajutor pentru fiecare copil? 300 de lei înmulțit cu șase? Contează sau nu această sumă?”, a povestit ea.

Andreea Marin: ”Nu știți câte cheltuieli în plus vin pentru o familie în care un părinte nu mai este”

De asemenea, fosta prezentatoare de televiziune a criticat noua metodologie prin care Ministerul Educației ar urma să acorde bursele școlare, întrucât ”această condiționare nu se face și pentru copiii care au ambii părinți decedați, nu face și pentru copiii care primesc sprijin social în caz de boală”.

”Nu ar trebui să facem această diferență. Dacă până acum primeau această bursă socială, acest ajutor, pentru copii care și-au pierdut un părinte sau ambii părinți (...), acum se face diferența între cei care mai au un părinte în viață.

Pe scurt, sunt norocoșii care trebuie privați de acești 200-300 de lei pentru că mai au un părinte în viață. Nu înseamnă că dacă mai ai un părinte în viață lucrurile merg ca pe roate. Nu știți câte cheltuieli în plus vin pentru o familie în care un părinte nu mai este”, a mai precizat Andreea Marin.

Guvernanții n-ar ști ce economie s-ar face la buget prin tăierea burselor elevilor orfani

De asemenea, Andreea Marin a susținut că oficialii Ministerului Educației nu au prezentat în timpul discuțiilor date despre numărul elevilor vizați de această măsură.

Orfanii țării sunt cei care trebuie să ajute bugetul țării, am înțeles...

Trebuie puțin pedepsiți cei care sunt de norocoși să mai aibă un părinte, le luăm cei 300 de lei și facem o economie uriașă. Oare câți astfel de copii sunt în țara asta? Și cam care ar fi economia nemaipomenită de care ar beneficia bugetul de stat...

Cred că habar n-au (ce economisire s-ar face, n.red). N-am primit un răspuns astăzi. Nici noi nu știm pentru că nu am văzut o astfel de statistică foarte clară în care să putem crede”, a concluzionat ea.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE