Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ancheta internă a Primăriei Capitalei, deschisă în urma accidentului în care un copil a fost rănit grav de o coloană, nu a fost finalizată

Ancheta internă a Primăriei Capitalei, deschisă în urma accidentului în care un copil de șapte ani a fost rănit grav de o coloană din clădire, nu a fost finalizată. La o lună de la incident, copilul a fost externat, în stare bună, dar nu a fost găsit niciun vinovat.

Mai mult, primarul Capitalei recunoaște că planurile pentru siguranța angajaților și a vizitatorilor sunt ,, forme fără fond”.

Nicușor Dan, primarul Capitalei: „Evaluarea preliminară pe care am făcut-o a indicat o sursă, o parte de vină în acest accident nefericit faptul că Primaria Municipiului București a făcut și o analiză în ceea ce privește siguranța angajaților și a vizitatorilor. Trebuie să ai o analiză de risc și un plan de măsuri, de care este responsabilă securitatea în muncă. Noi avem în Primărie această analiză și planul, numai că ele sunt forme fără fond.”

În urmă cu o lună, un copil în vârstă de şapte ani a fost dus la spital, după ce s-a urcat pe una dintre coloanele decorative din holul Primăriei Capitalei şi a căzut.

Conform unui comunicat PMB, incidentul s-a produs în holul de la intrarea principală în sediul Primăriei. Copilul era însoţit de tatăl său, care venise la Primărie pentru rezolvarea unei probleme.

Primăria menţionează că în holul unde a avut loc accidentul există două coloane decorative, lucrări de artă plastică monumentală, expuse acolo începând cu anul 2016.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE