Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

VIDEO | Imagini cu puternic impact emoțional: momentul în care coloana decorativă cade peste un copil, în sediul Primăriei Capitalei

Starea de sănătate a copilului de șase ani, rănit în Primăria Capitalei este în continuare gravă. Băiatul este internat la Terapie Intensivă și este monitorizat permanent de medicii de la Spitalul Grigore Alexandrescu. Camerele de supraveghere din primărie au surprins momentul în care copilul s-a cățărat pe coloana decorativă și a căzut cu ea. Cele două coloane din hol ar fi trebuit asigurate atunci când ușile principale au fost deschise publicului, anul trecut, spune un consilier general care critică decizia lui Nicușor Dan. Reprezentanții Primăriei nu au transmis, până acum, un punct de vedere cu privire la aceste acuzații.

Municipalitatea nu a transmis, până acum, un punct de vedere cu privire la aceste acuzații. Este de precizat, însă, că deschiderea intrării principale a Primăriei pentru public a fost una dintre promisiunile făcute de Nicușor Dan în campania electorală.

Reacția Gabrielei Firea, după accidentul copilului în PMB

UPDATE: Fostul primar general al Capitalei, Gabriela Firea, a avut, marți, o primă reacție în cazul copilului rănit grav și internat la Terapie Intensivă, după ce o coloană decorativă a căzut peste el, în sediul Primăriei Municipiului București.

„Ce s-a întâmplat ieri în clădirea Primăriei Capitalei este un accident tragic! Mă rog pentru sănătatea băiețelului lovit de statuie și sper să își revină cât mai repede. Aș fi făcut asta în liniște, fără comentarii, dar e nevoie să fac niște precizări”, scris Gabriela Firea, pe Facebook.

Primăria Capitalei nu a luat nicio măsură de protecție

Un consilier general susține că Primăria Capitalei nu a luat nicio măsură de protecție odată cu deschiderea pentru public a spațiului în care s-a produs incidentul. Marius Pavel se referă atât la stabilirea unor culoare de tranzit - așa cum se întâmplă în cazul delegațiilor oficiale - dar și la asigurarea lucrărilor de artă plastică - parte dintr-un ansamblu prezent în sediu încă de acum șase ani. Până la această oră, Primăria nu a comentat acuzațiile.

„Sunt parte a unui ansamblu expozițional care a existat din 2016, de la redeschiderea PMB. Era un spațiu unde publicul larg nu avea acces decât ca vizitatori. Pe acea ușă centrală, mult slăvită în aceste zile, intrau delegațiile oficiale ce vizitau PMB. Acestea erau conduse pe un traseu stabilit. Ulterior deschiderii acelor uși acel spațiu a fost dat spre folosință publicului, neluându-se măsurile ce ar trebui luate: includerea unor separatoare pentru accesul persoanelor”, a declarat Marius Pavel.

VEZI GALERIA
3 imagini

Copilul se află în stare gravă

Băiatul se află internat în secția de Terapie Intensivă a spitalului de copii Grigore Alexandrescu, din Capitală. A fost internat acolo în decursul zilei de ieri, iar potrivit unor surse copilul ar avea un traumatism cranio-cerebral sever. A fost atent monitorizat toată noaptea de o echipă multidisciplinară de medici și de asemenea s-au făcut investigațiile necesare în acest caz.

„Copilul a fost preluat cu celeritate de o echipă multidisciplinară (medicină de urgenţă, ATI, neurochirurgie, chirurgie, ortopedie). A fost stabilizat în UPU i s-au efectuat investigaţiile necesare atât biologice cât şi imagistice. În prezent, copilul este internat în secţia de terapie intensivă a spitalului nostru sub supraveghere şi monitorizare permanentă”, au transmis reprezentanții spitalului printr-un comunicat.

Primăria Capitalei a deschis o anchetă

Conform unui comunicat PMB, incidentul s-a produs în jurul orei 13.40, în holul de la intrarea principală în sediul Primăriei. Copilul era însoţit de tatăl său, care venise la primărie pentru rezolvarea unei probleme, potrivit Agerpres.

„Conform informaţiilor furnizate de martori, copilul s-a urcat pe una dintre coloanele decorative din hol şi a căzut împreună cu coloana, suferind traumatisme. La intervenţia angajaţilor PMB, el a fost preluat în mai puţin de cinci minute de o ambulanţă, fiind dus imediat la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii Grigore Alexandrescu. La momentul urcării în ambulanţă, copilul era conştient. Reprezentanţii Primăriei Capitalei au luat legătura cu spitalul, obţinând confirmarea faptului că victima accidentului se află în grija medicilor din spital”, precizează sursa citată.

Primăria menţionează că în holul unde a avut loc accidentul există două coloane decorative, lucrări de artă plastică monumentală, expuse acolo începând cu anul 2016.

„Pentru elucidarea împrejurărilor accidentului va fi făcută o anchetă administrativă în cadrul Primăriei Capitalei, în paralel cu ancheta deja demarată de Poliţie”, mai reiese din comunicat.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE