Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ambasadorul Ucrainei, la MAE. Nicolae Ciucă va solicita ca autoritățile române să poată verifica lucrările la Canalul Bâstroe

Publicat de: Euronews

Premierul Nicolae Ciucă a declarat că Ministerul Afacerilor Externe (MAE) îi va transmite luni ambasadorului Ucrainei în România că autorităţile române solicită aprobare pentru verificarea lucrărilor realizate pe canalul Bâstroe, potrivit Agerpres.

„Sunt mai multe instituţii care au atribuţii în a monitoriza şi verifica activitatea de la canalul Bâstroe. Am discutat cu Ministerul de Externe, cu Ministerul Mediului şi cu Ministerul Transporturilor. Fiecare dintre ele au datoria ca, înainte de a iniţia alte demersuri decât cele care au fost făcute public până în acest moment, să verifice, motiv pentru care Ministerul de Externe s-a coordonat cu Ministerul Mediului şi cu Ministerul Transporturilor, a iniţiat notele verbale către Ambasada Ucrainei la Bucureşti, a fost primit un răspuns în care se specifică faptul că au fost executate lucrări de întreţinere şi astăzi la Ministerul de Externe va fi prezent ambasadorul Ucrainei prin care i se va solicita ca în perioada următoare autorităţile române să primească aprobare pentru verificarea lucrărilor”, a spus Ciucă, înainte de a participa la şedinţa Biroului Executiv al PNL.

20/02/2023 , 11:38

Ministerul Infrastructurii din Ucraina: Adâncimea de navigare pe Canalul Bâstroe a crescut de la 3,9 la 6,5 metri

Ministerul Infrastructurii din Ucraina a transmis, pe contul oficial de Twitter al instituției, că adâncimea de navigare pe Canalul Bâstroe a crescut de la 3,9 la 6,5 metri.

„Pescajul care trece prin Canalul Bâstroe a crescut de la 3,9 la 6,5 m. Este o oportunitate grozavă pentru capacitatea fluvială a Dunării și cifra de afaceri de export a porturilor.”

Premierul Nicolae Ciucă a afirmat luni că „lucrările au impact pe mediu, au impact asupra Deltei Dunării”, dar că datele trebuie verificate.

„În acest moment, daţi-ne voie să verificăm şi să confirmăm aceste date. Niciuna dintre instituţiile despre care am făcut vorbire nu poate să confirme aceste date până când nu ajungem pe canal să putem să verificăm şi să executăm măsurătorile de adâncime aşa cum au fost ele executate”, a afirmat premierul.

Nicolae Ciucă a explicat că lucrările executate la o adâncime de 3,5 metri sunt de întreţinere, iar ce depăşeşte înseamnă adâncirea canalului.

„Pe baza măsurătorilor atât Ministerul Mediului, cât şi celelalte structuri care răspund şi cele care sunt preocupate de menţinerea în formă naturală a Deltei Dunării vor acţiona ca atare”, a adăugat premierul.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE