Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Alexandru Rafila trimite corpul de control la Focșani, după ce o adolescentă de 17 ani a murit în urma unei operaţii de cezariană

Ministrul Sănătății a anunțat că trimite Corpul de Control la Spitalul Județean din Focșani după ce o adolescentă de 17 ani a murit, la scurt timp, după o naştere prin cezariană.

Alexandru Rafila spune că la spitalul din Vrancea va veni și o echipă de la Institutul Naţional de Sănătate Publică care va verifica ce s-a întâmplat în acest caz și dacă serviciile medicale sunt respectate de actuala echipă managerială.

„Nu aş vrea să trec sub tăcere acest incident în care a fost, nu demult, afectată o fetiţă de aici, din judeţul Vrancea, care, din păcate, a decedat. M-am tot gândit cum să facem şi la Spitalul Judeţean de la dumneavoastră să avem o echipă managerială şi o echipă medicală care să lucreze împreună. Şi foarte, foarte curând o să vină o echipă de la noi, de la Ministerul Sănătăţii, de la Institutul Naţional de Sănătate Publică, instituţia care se ocupă de calitatea serviciilor de sănătate, să încercăm să stăm de vorbă cu profesioniştii din sănătate. Pentru că de ei avem nevoie şi fără profesioniştii din sănătate, indiferent ce am face la nivelul Ministerului Sănătăţii sau la nivelul Guvernului, nu vom putea rezolva problemele”, a declarat ministrul Alexandru Rafila, potrivit Agerpres.

În cursul săptămânii, procurorii vrânceni au făcut mai multe percheziţii la Spitalul Județean Focşani, precum şi la domiciliile mai multor angajaţi ai unităţii medicale. Trei medici fiind cercetaţi pentru ucidere din culpă, fals intelectual şi favorizarea făptuitorului în cazul unei mamei minore, decedată ca urmare a unor complicaţii apărute în urma unei operaţii de cezariană.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE