Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Medicul Florin Robe de la Maternitatea Polizu vine la muncă, deși e acuzat de tentativă de omor

Apar noi detalii în dosarul medicului de la Polizu, Florin Robe, cel acuzat că a aruncat la gunoi un copil născut prematur care era încă în viață.

Alte mame sunt pregătite să depună plângere, spune avocatul pacientei care a născut un copil prematur în anul 2019 cu doctorul Robe. La dosarul care vizează acuzația de tentativă de omor sunt probe clare, explică anchetatorii, inclusiv o filmare video.

În imaginile greu de privit se vede clar că fătul avea semne vitale, iar cu toate acestea a fost pus într-o tavă, gata să fie aruncat la gunoi. De altfel, cea care a descoperit faptul că bebelușul este încă în viață este asistenta, cea care i-a și spus acest luru mamei.

Pacientei i s-a spus doar în ziua în care a născut că fătul este mort. Medicul este acuzat de tentativă de omor, însă împotriva lui nu au fost luate măsuri preventive. Deși a fost audiat, aceste merge încă la locul de muncă, este confirmarea dată de conducerea Maternității Polizu pentru Euronews România.

Nu poate fi desfăcut contractul de muncă al acestuia, pentru că împotriva lui nu au fost luate măsuri clar. Mai mult decât atât, medicului nu îi poate fi nici măcar suspendat contractul de muncă.

Florin Robe, acuzat oficial de tentativă de omor

Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a dispus începerea urmăririi penale pentru tentativă de omor calificat pe numele medicului ginecolog de la Spitalul Polizu acuzat că a lăsat copiii născuţi prematur să moară.

Potrivit unui comunicat al Parchetului Capitalei, în urma unei plângeri penale formulate în anul 2022, procurorii au dispus începerea urmăririi penale şi, ulterior, efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de un medic de specialitate obstetrică-ginecologie din cadrul Maternităţii Polizu, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de omor calificat.

"În ordonanţa de efectuare în continuare a urmăririi penale, procurorii au reţinut existenţa unei bănuieli rezonabile cu privire la următoarea situaţie de fapt: la data de 24.04.2019, o femeie a născut o fetiţă viabilă la Maternitatea Polizu, sub supravegherea suspectului, medic de specialitate obstetrică-ginecologie. Cel din urmă a declarat naşterea ca fiind un avort spontan al unui produs de concepţie de sex feminin fără semne de viabilitate. Deşi semnele de viabilitate erau evidente şi i-au fost semnalate de personalul medical care a intrat în contact cu nou-născutul, medicul a refuzat nejustificat, timp de peste 12 ore, să ia măsuri pentru acordarea îngrijirilor medicale", susţin anchetatorii.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE