Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Alexandru Rafila, despre azilele groazei: Mii de bătrâni trebuie relocați. Statul român plătea 7.000 de lei pentru un pacient

Peste 100 de persoane cu dizabilități au fost mutate inițial din azilele groazei în spitale. Însă, în urma tuturor verificărilor care au urmat în tot sistemul de asistență socială, au rezultat mii de persoane care trebuie relocate.

Asta a spus ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, la Euronews România. În plus, ministrul mai spune că instituția pe care o conduce trebuie să aibă atribuții legate de verificarea stării de sănătate a bătrânilor.

Rafila: Mii de pacienți trebuie relocați

”Toate persoanele au fost consultate de echipe medicale și au fost în spitale. Sunt 100 de persoane în spitale și altele repartizate la Direcțiile județene de asistență socială, care îi îndrumă spre alte centre.

Trebuie să găsim rapid o soluție și să nu rămână mult prin spiltale și să găsim o instituție care să le facă și monitorizarea stării de sănatate.

Acesta era scopul acelor instituții, nu numai de adapost, ci și de adresare a problemelor de sănătate pentru care plătea statul român 7000 lei pentru un pacient.

Sunt mii de oameni care trebuie relocați. Sunt persoane cu dizabilități care trebuie să reduci dizabilitatea prin reabilitare, acesta era scopul, statul român plătea 7000 de lei pentru un pacient”, a declarat Alexandru Rafila, pentru Euronews România.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE