Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Aleksei Navalnîi, localizat la 3 săptămâni după ce a fost pierdut contactul cu el. Liderul opoziției ruse, încarcerat într-o închisoare din Arctica

Liderul opoziției ruse încarcerat Aleksei Navalnîi a fost localizat, spun asociații, la trei săptămâni după ce pierduseră contactul cu acesta

Liderul opoziției ruse, Aleksei Navalnîi, ar fi reapărut într-o închisoare din apropierea lanțului muntos Ural după aproape trei săptămâni de dispariție.

Navalnîi a fost scos dintr-o închisoare din regiunea Vladimir, în apropiere de Moscova, și dus într-o locație nedezvăluită, a declarat miercurea trecută purtătorul său de cuvânt, Kira Yarmysh, într-un interviu.

Aliații acestuia, care se pregăteau pentru transferul așteptat al acestuia într-o colonie cu "regim special", cel mai dur grad din sistemul penitenciar rusesc, au declarat că acesta nu a mai fost văzut de avocații săi din 6 decembrie și au tras un semnal de alarmă cu privire la soarta sa.

"Multe mulțumiri susținătorilor noștri, activiștilor, jurnaliștilor și presei care sunt preocupați de soarta lui Aleksei și care nu obosesc să scrie despre această situație", a declarat avocatul lui Navalnîi, Ivan Zhdanov.

Zhdanov a precizat că susținătorii săi au trimis 618 cereri de informații despre locația lui Navalnîi, care a fost deținut într-o colonie penală aflată la 235 km (145 de mile) la est de Moscova.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE