Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Alegeri în Statele Unite: 41 de milioane de americani au votat anticipat

41 de milioane de americani din 47 de state și-au exprimat deja votul anticipat în cadrul alegerilor parlamentare. Cei mai mulți alegători și-au trimis votul prin corespondență. Numărul celor care au votat anticipat este mai mare față de scrutinul din 2018.

În Florida au votat 5 milioane de persoane

În Arizona, procesul de vot a început încă de acum două săptămâni. Însă nu a fost lipsit de incidente. Potrivit, candidatului democrat la funcția de guvernator, mai mulți alegători s-au plâns că ar fi fost intimidați. Plângerile au fost transmie autorităților locale, biroului procurorului general din Arizona, Departamentului de Justiție, dar și FBI-ului.   

În Florida, votul anticipat s-a încheiat duminică. Aici au votat peste 5 milioane de persoane.

Alegător american: „Cred că este timpul ca Partidul Republican să abordeze problemele majore, inflația, granița, în special. Numiți-o așa cum este, e o invazie. Suntem invadați și nimeni nu vrea să o numească așa. Eu, ca imigrant, ca refugiat dintr-o țară comunistă, sunt înțelegător față de cei care trec ilegal frontiera, dar există o procedură care trebuie respectată”.

Alegător american: „Comunitatea cubaneză este foarte unită, așa că ori de câte ori se întâmplă ceva, veți vedea o mulțime de steaguri Trump, veți vedea o mulțime de aliați ai partidului republican. Vor veni și vor protesta împreună”.

De câţiva ani, marea majoritate a statelor oferă posibilitatea votului anticipat la alegeri, o practică generalizată cu prilejul alegerilor prezidenţiale din 2020, organizate în plină pandemie. Rezultatele alegerilor parlamentare vor  fi clare în câteva zile sau chiar săptămâni, spun experții.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE