Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Alec Baldwin a fost pus oficial sub acuzare pentru omor prin imprudenţă

Actorul Alec Baldwin a fost pus oficial sub acuzare pentru omor prin imprudenţă, de către un tribunal din New Mexico. Inițial, urmărirea penală a acestuia a fost abandonată în aprilie 2023, însă acuzarea spunea, la acea vreme, că actorul nu a fost exonerat.

Alec Baldwin, pus sub acuzare pentru omor prin imprudență

Măsura vine la mai bine de doi ani după ce actorul american premiat cu Emmy a împușcat-o accidental pe directoarea de imagine Halyna Hutchins (42 de ani) pe platourile de filmare pentru filmul Rust şi l-a rănit pe regizorul Joel Souza.

Procurorii speciali au adus cazul în fața unui mare juriu din Santa Fe săptămâna aceasta, la câteva luni după ce au primit o nouă analiză a pistolului folosit la filmări. Baldwin este acum pus sub acuzare pentru că "a folosit neglijent o armă și a ignorat siguranța celorlalți". Arma ar fi trebuit să aibă gloanțe oarbe.

Accidentul în care a murit Halyna a avut loc în ocombrie 2021. Soțul ei a renunțat la acțiunea civilă împotriva actorului un an mai târziu, după o înțelegere nedivulgată. Singura persoană pusă sub acuzare până acum era armuriera care i-a dat pistolul lui Baldwin.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE