Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ajutoare în prag de Paște. Mii de nevoiași din Brașov primesc vouchere sau alimente pentru masa de sărbători

În timp ce lumea se pregătește să aibă o masă îmbelșugată de Paști, mii de oameni abia trăiesc de pe o zi pe alta. La Brașov, o fundație ajută oamenii străzii, dar și persoane care au o situație materială precară, cu pachete alimentare consistente pentru masa de sărbători. De asemenea, Direcția de Asistență Socială va oferi aproape 6.000 de tichete sociale pensionarilor aflați în nevoie.

Pachetul de sărbători conține de la alimente de bază precum ulei, orez și făină până la produse congelate, legume, fructe, dar și dulciuri.

Doamna Elena are 67 de ani și este beneficiară a Fundației Bucuria Darului de mai bine de patru ani. Nu are pensie pentru că nu și-a îndeplinit stagiul minim de cotizație. A lucrat mult fără carte de muncă, iar anii au trecut. Acum trăiește doar dintr-un ajutor social și din donațiile fundației.

Elena Rădulescu, beneficiar Fundație Bucuria Darului Brașov: ”E foarte mare ajutorul pentru noi la ajutor social de 150 de lei, face mult. Trăim cum putem, ce să facem. (Reporter: V-ați fi descurcat altfel să puneți ceva pe masa de sărbători?) Nu, păi nici facturile nu îmi ajung. Mai am noroc că îmi dă copii, că altfel nu aveam cum.

La fel ca ea mai sunt sute de beneficiari care primesc pachete de Paște.

Sânziana Vatra, specialist comunicare, Fundația Bucuria Darului Brașov: ”Avem aproape 550 de beneficiari în Brașov și în satele din jur avem peste 1.250. Aici am pregătit niște pachete mai generoase și cu ajutorul donatorilor care au contribuit și ei la pachetele pe care le dăm acum.”

Și Direcția de Asistență Socială Brașov a demarat o campanie prin care oferă tichete sociale de Paște în valoare de 200 de lei, pensionarilor cu venituri mici.

”Eu am 1.200 pensie și vine curentul 500, mai vine și întreținerea. E normal pentru mine, pentru alții poate nu”, a mărturisit un pensionar.

Monica Chelban, purtător de cuvânt Direcția de Asistență Socială Brașov: ”Persoanele care se încadrează în această campanie trebuie să aibă domiciliul stabil în Brașov, 63 de ani în cazul femeilor și 65 de ani în cazul bărbaților și pensia să nu depășească 1.700 de lei pe lună.”

Aproap 6.000 de pensionari din Brașov s-au înscris în programul ”Dar din suflet pentru seniori” pentru a beneficia de tichetele sociale de Paște.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE