Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Aglomerație în Poiana Brașov. Cât cheltuiesc părinții în vacanța de schi a elevilor: „3500 de lei, dar se mai adaugă până plecăm”

Weekend aglomerat pe pârtii. A început vacanța de schi a elevilor, așa că părinții și copiii au ajuns în stațiunile de la munte. În Poiana Brașov, gradul de ocupare este de peste 85% zilele acestea, iar hotelierii i-au așteptat pe turiști cu toate facilitățile disponibile, plus câteva surprize pentru pasionații de schi.

Vacanța de schi a elevilor. Poiana Brașov, ocupată în proporție de peste 85%

Nici nu porniseră bine instalațiile de transport pe cablu și zeci de copii și adulți erau deja pe pârtie, încă de la primele ore. Vacanța de schi a elevilor a adus în Poiana Brașov turiști de peste tot.

Reporter: Cât ați plătit pe această minivacanță de weekend?

Turistă: „Până acum în jur de 3500, dar am venit de aseară, până la sfârșit se mai adaugă”.

Reporter: De unde sunteți?

Turistă: „Din Slatina”.

Turist: „Sunt din Galați. Pârtia cred că e OK, nu schiez de mult, putea să fie și pământ aici că pentru mine tot era OK. Da, ne simțim bine”.

La orele amiezii, turiștii stăteau chiar și câteva zeci de minute la cozile formate la instalațiile de transport pe cablu. Aglomerat a fost și pe pârtiile pentru începători, unde instructorii de schi abia mai fac față programărilor.

Gócza István, instructor de schi: „Perioada asta este una dintre cele mai aglomerate. Avem programări deja de aproape două săptămâni, chiar și peste două săptămâni avem programări. O ședință de o oră costă între 180 de lei și 270 de lei în funcție de școli, de instructori și de experiența lor”.

Reporter: L-ați dat la cursuri de schi?

Părinte: „Da, da, cu instructor. Și acum încă mai merge cu însoțitor și încă mai învață când merge pe placă, pentru că e mai greu”.

Gradul de ocupare a locurilor de cazare din Poiana Brașov este de aproximativ 85% în acest weekend.

Mihai Moisescu, reprezentant al unui hotel din Poiana Brașov: „Sezonul de schi este în plină desfășurare. Gradul de ocupare în acest weekend este de 100% în ceea ce ne privește. Am pregătit un pachet de schi cu urcări nelimitate pentru trei zile, cazare cu demipensiune, acces la SPA, voucher la spa, pentru terapii suplimentare”.

Alexandru Ichim, jurnalist Euronews România: În ceea ce privește tarifele pentru locurile de cazare, ele pornesc de la 700 de lei, pentru două persoane, două nopți, la pensiuni, și ajung și la peste 4.000 de lei la hoteluri de patru stele, din Poiana Brașov, cu toate facilitățile incluse”.

Vacanța de schi durează o săptămână și se va desfășura în perioada 12 februarie- 3 martie, în funcție de intervalul hotărât de inspectoratele școlare. Iată harta județelor și perioada când elevii vor avea liber de la școală.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE