Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Africa de Sud - Irlanda 8-13, în cel mai echilibrat meci de la Cupa Mondială de Rugby 2023

În cel mai echilibrat meci de la Cupa Mondială de Rugby, Irlanda a învins Africa de Sud, scor 13-8, într-un meci contând pentru faza grupelor. Un meci pe care Africa de Sud, campioana mondială en titre, l-a pierdut pe baza ratărilor transformerului Manie Libbok și a loviturilor de penalizare netransformate de Faf de Klerk.

Irlanda își păstrează poziția de lider în grupa B și are cele mai mari șanse să se califice în sferturi de pe primul loc.


Știrea inițială:

Principalele favorite la câștigarea Cupei Mondiale de Rugby 2023 vor fi față în față sâmbătă, pe Stade de France, de la ora 22:00, într-un meci contând pentru faza grupelor. Un meci care are valoarea unei finale, ținând cont de faptul că Irlanda și Africa de Sud ocupă primele două poziții în clasamentul mondial.

Va fi al doilea meci de calibrul unei finale de Cupă Mondială care are loc în faza grupelor, după întâlnirea dintre Franța și Noua Zeelandă, din deschiderea competiției. Meciul a fost câștigat de țara gazdă, cu scorul 27-13, francezii aplicând neo-zeelandezilor prima înfrângere în faza grupelor, din istoria participărilor ”All Blacks” la Cupa Mondială.

Revenind la meciul de sâmbătă, Africa de Sud și Irlanda nu s-au întâlnit niciodată până acum la Cupa Mondială, însă rivalitatea lor este foarte veche. Cele două naționale s-au întâlnit de 27 de ori până acum, Africa de Sud câștigând 18 întâlniri, iar Irlanda, 8. O singură dată cele două echipe au terminat la egalitate.

Duel și pentru locul 1 în grupa B la Cupa Mondială de Rugby 2023

Până acum, la Cupa Mondială de Rugby 2023, cele două echipe au mers ”ceas”, câștigând cele două meciuri disputate până acum. Irlanda conduce clasamentul grupei B, cu 10 puncte, după ce a reușit să obțină în ambele meciuri punctul bonus ofensiv pentru minimum patru eseuri marcate într-un meci. De cealaltă parte, Africa de Sud ocupă a doua poziție, cu 9 puncte, obținând punctul bonus ofensiv numai în meciul contra României.

Specialiștii spun că învingătoarea meciului de sâmbătă va fi favorită la câștigarea grupei, în timp ce învinsa cel mai probabil va termina grupa pe locul doi și va întâlni mai mult ca sigur Franța în sferturile de finală.

Africa de Sud și Irlanda, demonstrație de forță cu România la Cupa Mondială

Ambele echipe au întâlnit până acum România la Cupa Mondială de Rugby din Franța, iar meciurile contra ”Stejarilor” au fost adevărate demonstrații de forță ale celor două favorite la cucerirea trofeului Webb Ellis.

Irlanda a marcat 82 de puncte în meciul contra României, reușind nu mai puțin de 12 eseuri, iar ”Stejarii” marcând opt puncte. De cealaltă parte, Africa de Sud a înscris 11 eseuri, însă România nu a reușit să marcheze niciun punct contra echipei campioane mondiale en titre.

Rezultatele Africii de Sud și Irlandei în grupe

Africa de Sud - Irlanda. Componența celor două echipe

Africa de Sud: Damian Willemse; Kurt-Lee Arendse, Jesse Kriel, Damian de Allende, Cheslin Kolbe; Manie Libbok, Faf de Klerk; Steven Kitshoff, Mbongeni Mbonambi, Frans Malherbe; Eben Etzebeth, Franco Mostert; Siya Kolisi (captain), Pieter-Steph Du Toit, Jasper Wiese

Rezerve: Deon Fourie, Ox Nche, Trevor Nyakane, Jean Kleyn, RG Snyman, Marco van Staden, Kwagga Smith, Cobus Reinach

Irlanda: Hugo Keenan; Mack Hansen, Garry Ringrose, Bundee Aki, James Lowe; Johnny Sexton (captain), Jamison Gibson-Park; Andrew Porter, Ronan Kelleher, Tadhg Furlong; Tadhg Beirne, James Ryan; Peter O'Mahony, Josh van der Flier, Caelan Doris

Rezerve: Dan Sheehan, Dave Kilcoyne, Finlay Bealham, Iain Henderson, Ryan Baird, Conor Murray, Jack Crowley, Robbie Henshaw

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE