Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

România, ”aproape condamnată să facă figurație” la Cupa Mondială de Rugby 2023. ”Stejarii”, în ”grupa morții”

Echipa națională de rugby a României a fost repartizată într-o ”grupă a morții” la Cupa Mondială care debutează pe 8 septembrie.

”Stejarii” (locul 19 mondial) vor da piept cu Irlanda (locul 1 în clasamentul mondial și principala favorită a turneului), Africa de Sud (locul 4 mondial și campioana mondială en-titre), Scoția (locul 5 mondial) și Tonga (locul 15 mondial).

România, zero șanse să facă impresie bună la CM Rugby 2023

Jurnaliștii de la AFP nu dau nicio șansă României, spunând că echipa națională este ”aproape condamnată să facă figurație” la Cupa Mondială de Rugby 2023, scrie Agerpres.

Jurnaliștii AFP spun că nu se poate aștepta mare lucru de la echipa antrenată de Eugen Apjok, amintind faptul că cel mai cunoscut dintre jucători, Atila Septar, de la Toulon, a părăsit în luna august cantonamentul echipei naţionale "din motive personale".

România merge în Franța cu un loc alcătuit în special din jucători proveniți din campionatul intern, cărora li se adaugă nouă oameni din campionatele Franţei, de la Top 14 la Nationale 2 (diviza a patra).

România, calificată la Mondial în detrimentul Spaniei

România a ajuns să participe la Mondialul de Rugby după o întreagă telenovelă: naționala noastră nu a prins loc de calificare în urma meciurilor din grupa sa, dar a depus contestație la adresa Spaniei.

Ibericii au folosit un jucător sud-african căruia i-ar fi falsificat actele, pentru a-l face eligibil în vederea selecției.  Spaniolii au fost amendați și penalizați cu cinci puncte. “Stejarii” au urcat, astfel, pe locul 2, după Georgia și merg în Franța.

În 2019, ”stejarii” au pierdut calificarea la turneul final din cauza unei practici similare – respectiv folosirea unui jucător neeligibil.

Programul României la Cupa Mondială de Rugby 2023

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE