Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Aeroportul Băneasa se redeschide călătorilor pe 1 august

Aeroportul Băneasa situat în Nordul Capitalei se deschide călătorilor pe 1 august. Anunțul a fost făcut de Directorul Companiei Aeroporturi București, George Dorobanțu, la radioul public, RRA. Cursele comerciale se reiau după o perioadă de 9 ani, în care aeroportul a fost închis, trecând printr-un program de modernizare completă.

VEZI GALERIA
8 imagini

Potrivit lui George Dorobanțu, director demisionar al CNAB, trei companii sunt deja pregătite să înceapă cursele de linie.

”Avem deja trei discuții avansate în stadiu de semnare contracte care să opereze de la Băneasa. Este vorba despre Ryanair care caută soluții pentru a-și crește baza de aeronave din România, vor opera două zboruri din sezonul de toamnă sau iarnă, Air Connect care și-a anunțat intenția să opereze și de pe Băneasa, momentan ei sunt autorizați pentru Otopeni dar vor opera și la Băneasa, pentru zboruri cu aeronave ATR de scurtă distanță. Mai este o companie înregistrată în Republica Moldova, Fly One pentru curse tip charter, Băneasa-Chișinău.” 

În ceea ce privește timpul petrecut în aeroport, conducerea arată că timpul de îmbarcare la Aeroportul Băneasa va fi chiar de sub o oră, în contextul în care, în toate celelalte aeroporturi, pasagerii trebuie să fie prezenți cu 2 ore înainte de îmbarcare, pentru formalități.

Totodată, de la 1 august, Compania Aeroporturi București va avea o nouă conducere, după ce actualul director a demisionat.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE