Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Acord cu fermierii și transportatorii, semnat la Guvern. Protestele se vor încheia

Protestul fermierilor și transportatorilor a ajuns la final, după ce premierul Marcel Ciolacu și reprezentanții protestatarilor au semnat un acord, prin care să se pună capăt manifestațiilor din stradă. Șeful Executivului s-a angajat să formeze luni un Comitet interministerial care să analizeze și să găsească cele mai bune soluții pentru revendcările protestatarilor.

Premierul Marcel Ciolacu și reprezentanții fermierilor și transportatorilor au semnat vineri, la Palatul Victoria, un acord prin care încetează acțiunile de protest. De asemenea, șeful Executivului i-a invitat pe reprezentanții fermierilor și transportatorilor, care protestează la Afumați, la o nouă rundă de discuții, la sediul Guvernului.

”Acordul semnat prevede ca luni, 5 februarie, prin decizia prim-ministrului Marcel Ciolacu, să se constituie un Comitet interministerial, la nivelul Cancelariei Prim-Ministrului, care să analizeze și să găsească cele mai bune soluții pentru revendicările protestatarilor.

Comitetul va fi format din reprezentanți ai ministerelor de resort și ai fermierilor și transportatorilor. Fiecare ministru va desemna câte un secretar de stat din subordinea sa, care să facă parte din comitet, și să gestioneze problemele semnalate.

Spețele concrete care privesc un singur domeniu, vor fi gestionate la nivelul ministerului de resort, împreună cu partenerul social. Scopul Comitetului este soluționarea revendicărilor agricultorilor și transportatorilor și redactarea unor propuneri de soluții concrete pentru sectoarele economice în discuție”, se arată într-un comunicat al Guvernului.

În baza acordului semnat de premierul Marcel Ciolacu, ministrul Agriculturii, Florin Barbu, șeful Cancelariei premierului, Mihai Ghigiu, și consilierul de stat în cadrul Cancelariei Prim-ministrului, Daniel Botănoiu, reprezentanții protestatarilor vor încheia acțiunile de protest atât în Capitală, cât și în teritoriu, notează sursa citată.

Decizia premierului Marcel Ciolacu referitoare la înființarea acestui Comitet interministerial va fi publicată luni, în Monitorul Oficial.

Marcel Ciolacu: ”Acest acord reprezintă angajamentul de a apăra interesele acestor sectoare vitale ale economiei”

”Am semnat astăzi cu reprezentanții fermierilor și transportatorilor un acord care pune capăt protestelor din ultimele săptămâni! Am ascultat cu atenție preocupările și necazurile acestor oameni și am luat deja decizii în mai multe ședințe de Guvern care să rezolve o parte dintre probleme. Astăzi am reușit să ajungem la o înțelegere care reflectă interesul nostru concret în a continua să găsim soluții pentru a-i sprijini pe termen lung atât pe fermieri, cât și pe transportatori.

Acest acord reprezintă angajamentul de a apăra interesele acestor sectoare vitale ale economiei noastre și de a îmbunătăți viața celor care produc în România și transportă mărfurile românești în țară și peste hotare”, a anunțat Marcel Ciolacu, pe Facebook.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE