Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Acoperișul stadionului Arena Națională are nevoie urgentă de reparații

Cel mai mare stadion al țării, Arena Națională, are nevoie, din nou, de reparații. Acoperișul nu mai poate fi deschis și închis decât cu intervenția alpiniștilor.

Primăria Capitalei anunță că a semnat un contract în valoare de peste două milioane de lei pentru reparații și lucrări de mentenanță.

La 11 ani de la inaugurare, Arena Națională are nevoie investiții masive. De data aceasta, banii vor fi folosiți pentru repararea și mentenanța acoperișului primului stadion de elită, omologat UEFA, din România. Lucrările trebuie finalizate până la finalul acestui an.

Acoperișul celui mai mare stadion al țării nu mai poate fi deschis automat, ci doar prin intervenția alpiniștilor. Conform noului contract, Arena Naționala va beneficia de servicii de mentenanță, reparații și întreținere pentru acoperișul retractabil, cubul și tabela electronica.

Tot în baza noului contract, personalul autorizat va beneficia de instruire de specialitate pentru operarea acoperişului retractabil şi a cubului video de pe stadion. Aflată în proprietatea și administrarea Primăriei Capitalei, Arena Națională nu ar fi beneficiat, în toată această perioadă, de niciun fel de întreținere specializată, potrivit edilului Nicușor Dan.

”Este un contract cu o valoare totală de 1,9 milioane de lei. Presupune reparația integrală a acoperișului, care n-a mai fost făcută încă de la inaugurarea stadionului, din 2011. Nu numai atât, nu a mai fost făcută nici mentenanța de-a lungul acestor ani. Practic, acoperișul nu a putut fi folosit electronic”, a declarat Nicușor Dan.

În continuare, Arena Națională va găzdui meciurile echipei naționale și partide din campionatul intern, dar și concerte sau alte evenimente.

”Da, noi încercăm să optimizăm acest stadion. Trebuie să menținem acest stadion reprezentativ al Bucureștiului, iar un eveniment precum a fost Euro 2020, campionatul de Dota sau festivalul Saga, pune Bucureștiul pe harta internațională”, a mai spus primarul Capitalei.

În vara anului trecut, cel mai mare stadion al țării a organizat patru meciuri în cadrul EURO 2020. Înaintea primului joc, naționala Austriei a fost nevoită să-și anuleze antrenamentul oficial, din pricina unei ploi torențiale. Pentru că acoperișul nu a putut fi rabatat, gazonul a fost inundat, astfel că fotbaliștii s-au descălțat și au plonjat în apă.

Arena Națională a costat 235 de milioane de euro și a fost inaugurată în septembrie 2011, cu ocazia meciului România-Franța. În 2012, a găzduit finala Europa League, prima finală europeană organizată în România.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE