Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

VIDEO. Accident provocat de un șofer drogat care nu avea nici permis. Imagini cu puternic impact emoțional

Un tânăr șofer care nu avea permis de conducere și consumase droguri, înainte de a se urca în mașină, se izbește violent de un stâlp. Pe tot traseul sinuos, un motociclist a fost evitat în ultima secundă.

În imaginile surprinse de camerele de supraveghere de pe bulevard cu trei benzi pe sens din Drobeta Turnu Severin poate fi văzută mașina cum intră în derapaj. Schimbă imprudent benzile, iar la un moment dat, bolidul pare că se îndreaptă spre un motociclist care circula regulamentar pe prima bandă. Printr-un noroc, mașina scăpată de sub control schimbă brusc direcția. La câteva secunde distanță, mașina se izbește violent de un stâlp aflat pe o zonă verde care delimita cele două sensuri.

Șoferul consumase cocaină și conducea fără permis

Titi Aur, specialist în conducere defensivă: ”De la un mic derapaj a ajuns să facă un mare derapaj, să scape mașina de sub control. Este o evoluție practică ce i se întâmpă și unei persoane care este sub influența alcoolului sau drogurilor.”

După accident, șoferul de 35 de ani a fugit de la locul accidentului dar a fost prins la scurt timp. Polițiștii au descoperit că șoferul consumase cocaină înainte a porni la drum. Mai mult decât atât, acesta nu avea nici permis de conducere.

Titi Aur, specialist în conducere defensivă: ”Când le cumuăm pe cele două, ce înseamnă asta? Înseamnă că atunci când apare o astfel de situație, observi mai târziu și reacționezi mai târziu, ceea ce te duce la un derapaj mai profund, adică nu reușești să îl controlezi din prima, dar dacă nu știi să îl controlezi din prima, oricum nu îl vei controla. Dacă știi să îl controlzi și ești sub influența alcoolului sau drogurilor, vei avea o reacție mai întârziată, ceea ce este tot de rău. Și când vorbim de frânare, și când vorbim de evitare sau controlul la limită, ca în cazul de față la imita derapajului, iar împreună duc la ce am văzut. Din fericire, acel motociclist a scăpat ca prin urechile acului și cu foarte mult noroc.”

Șoferul care a provocat accidentul a fost arestat pentru o perioadă de 30 de zile.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE