Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

A murit Normal Lear. Celebrul scenarist și producător avea 101 ani

Norman Lear, cel care a revoluționat comedia americană în anii 70, a murit la vârsta de 101 ani. El s-a stins din viață la casa sa din Los Angeles, din cauza naturale, potrivit publicației Variety.

"Vă mulțumim pentru tot valul emoționant de iubire și susținere în onoarea minunatului nostru soț, tată și bunic. Norman a trăit o viață plină de creativitate, tenacitate și empatie. El a iubit profund țara noastră și a petrecut o viață întreagă ajutând la păstrarea idealurilor sale fondatoare referitoare la dreptate și egalitate pentru toți. Să-l cunoști și să-l iubești a fost cel mai mare dar. Vă cerem înțelegerea în timp ce îl plângem în privat, pentru a omagia această ființă umană remarcabilă", se arată în comunicatul familiei sale.

A murit Norman Lear

Cunoscut în special pentru serialele "All in the Family" şi "Sanford and Son", Norman Lear este considerat unul dintre cei mai mari creatori americani de comedie, motiv pentru care a și fost nominalizat la Oscar, în 1968, pentru scenariul filmului "Divorce American Style".

De altfel, serialul All In the Family a câștigat patru premii Emmy. Lear a fost și el premiat cu premiul Peabody, pentru acel serial. În 2016, Normal Lear a mai primit un premiu Peabody pentru toată cariera.

Normal Lear a fost considerat un vizionar al televiziunii și a creat diverse producții care au abordat și subiecte politice, sociale și culturale ale acelor vremuri, precum rasismul, homosexualitatea sau avortul.

Printre creațiile lui Normal Lear se numără "One Day at a Time", "Diff'rent Strokes", "Mary Hartman, Mary Hartman", "Come Blow Your Horn" sau "Stand By Me".

Lear a susţinut întotdeauna că secretul serialelor sale era unul simplu: "Fă-i să râdă".

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE