Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

A murit Akira Toriyama, creatorul de benzi desenate japoneze Dragon Ball. Artistul avea 68 de ani

Akira Toriyama, creatorul ”Dragon Ball” una dintre cele mai bine populare benzi desenate japoneze și al altor anime-uri, a murit la vârsta de 68 de ani, potrivit Euronews.com.

Toriyama a murit din cauza unui cheag de sânge la creier, se arată într-un comunicat al Bird Studio, casa sa de producție.

”Este regretul nostru profund pentru că mai avea cu mult entuziasm încă mai multe creații. El ar fi avut multe alte lucruri de realizat. Cu toate acestea, el a lăsat acestei lumi multe titluri manga și opere de artă”, au precizat reprezentanții Bird Studio.

De asemenea, a fost transmis un mesaj de mulțumire fanilor lui Akira Toriyama care i-au îndrăgit creațiile timp de peste 45 de ani.

"Sperăm ca lumea unică a creației lui Akira Toriyama să fie iubită în continuare de toată lumea pentru mult timp de acum încolo”, a transmis casa de producție.

Cine a fost Akira Toriyama

Akira Toriyama s-a născut în 1955 în prefectura Aichi din centrul Japoniei. El a debutat în 1978 în revista Weekly Shonen Jump. Seria sa ”Dr. Slump” a început în 1980 și a fost considerat un succes, devenind la acel moment tânărul artist de benzi desenate cu cele mai multe vânzări.

Seria de manga ”Dragon Ball” a lui Toriyama, care a început în 1984, a fost vândută în milioane de exemplare la nivel mondial și s-a transformat în serii anime, jocuri video și filme extrem de populare.

Dragon Ball, povestea băiatului Son Goku și a aventurii sale în căutarea a șapte bile magice pentru a-și îndeplini dorințele, s-a vândut în total în 260 de milioane de exemplare.

Toriyama a creat, de asemenea, personajele pentru seria de jocuri video Dragon Quest. El a primit, de asemenea, premii pentru manga și artă în Japonia și în afara ei, inclusiv titlul de Cavaler al Ordinului Artelor și Literelor din Franța în 2019.

Prin creația sa, Toriyama a reușit ca Dragon Ball să influențeze și alte seriale celebre precum One Piece și Naruto.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE