Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

A fost reținut Serghei Sokolov, redactor-șef la Novaia Gazeta, publicție în opoziție cu Vladimir Putin

Redactorul-șef al publicației ruse independente Novaia Gazeta, Serghei Sokolov, a fost rețiut, după decizia unui tribunal din Moscova. Sokolov este acuzat de "discreditarea armatei Rusiei", în articole publicate de ziar și a primit și o amendă care ar fi echivalentul, în ruble, a sub 1.000 de euro.

El ar fi încălcat regulile de cenzură impuse în Rusia în timpul războiului, după cum a informat chiar Novaia Gazeta, care este una dintre foarte puținele publicații independente și care nu se află sub controlul statului.

Articolele scrise au fost de multe ori în opoziție cu regimul de la Kremlin.

A fost reținut Serghei Sokolov, redactor-șef la Novaia Gazeta

Serghei Sokolov fusese numit șef al redacției în toamna anului 2023, după ce redactorul-șef anterior al publicației, Dmitri Muratov, a fost declarat "agent străin" de către autoritățile ruse. Muratov a fost laureat al Premiului Nobel pentru Pace în 2021.

Novaia Gazeta, care a fost publicată în Rusia din 1993, și-a suspendat apariția în martie 2022, la scurt timp după invadarea Ucrainei. Unii dintre jurnaliști au părăsit țara și au lansat Novaia Gazeta Europa cu o redacție la Riga, în Letonia. Autoritățile au blocat site-ul ziarului și i-au revocat licențele pentru presa scrisă și cea online.

Cu toate acestea, publicația europeană, înregistrată în Letonia, nu are legătură "oficială" cu ziarul original Novaia Gazeta, care a continuat să publice prin canalele sale de Telegram și YouTube, în ciuda licențelor revocate.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE