Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ministrul de Interne francez cataloghează Rusia drept „principalul inamic” al Franței în războiul informațional

"Rusia este astăzi principalul inamic" al Franţei "în războiul informaţional", a susţinut marţi ministrul francez de Interne Gérald Darmanin, relatează AFP.

Vorbind în faţa unei comisii a Senatului cu privire la creşterea actelor antisemite, ministrul de Interne, care a menţionat "ingerenţe străine", a adăugat: "Prima ameninţare este o ameninţare rusă. Fără îndoială".

Cazul inscripţiilor cu steaua lui David

Darmanin a revenit la cazul inscripţiilor cu steaua lui David apărute pe clădiri din regiunea pariziană şi din Paris în octombrie 2023 şi a reafirmat că este rezultatul "proxy" (intermediari) ruşi, considerând aceasta un tip de ingerinţă.

"Este o formă de spionaj 2.0, 3.0 şi pe care trebuie să o combatem pentru că cel mai rău este să nu cunoaştem originea acestor atacuri pe care le suferim pe teritoriul nostru", a adăugat ministrul.

Săptămâna trecută, o sursă apropiată dosarului a declarat pentru AFP că această operaţiune cu steaua lui David, inscripţionată pe clădiri din Paris, a fost condusă de serviciile de securitate ruse (FSB), confirmând informaţii din ziarul Le Monde.

În acest caz, un cuplu din Republica Moldova a fost arestat, iar presupusul organizator, un om de afaceri moldovean pro-rus, a fost identificat.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE