Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

400 de părinți, acuzați că au păcălit statul prin încasarea ilegală a indemnizației de creștere a copilului

Aproape 400 de părinți sunt acuzați că au încasat ilegal 30 de milioane de lei, bani dați de stat pentru creșterea copilului. 335 de mame și 63 de tați au depus adeverințe false, prin care atestau fie că sunt angajați, fie mințeau în legătură cu veniturile lunare, pentru ca în final să încaseze o indemnizație mai mare.

58 de persoane, audiate în dosar

Frauda a fost descoperită de Autoritatea Națională pentru Plăți și Inspecție Socială, după ce au fost constatate nereguli între contractele de muncă înregistrate, în unele cazuri chiar după nașterea copilului, și veniturile încasate de aceste persoane înainte de a deveni părinți.

În dosar sunt cercetate îndeosebi mame care, când intrau în concediul de creştere a copilului, aduceau hârtii eliberate de anumite firme cum că ar fi avut salariul mare sau lucrează de mult timp pentru a primi indemnizaţie mai mare, au precizat sursele citate.

58 de persoane au fost audiate la Secția 1 de Poliție în acest dosar. Agenția de Plăți continuă să depună plângeri la Poliție pe numele persoanelor bănuite că au încasat ilegal bani pentru creșterea copilului.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune, uz de fals şi fals în declaraţii, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE