Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Cel mai mare dosar anchetat de Parchetul European: Fraudă de 2,2 miliarde de euro, descoperită în 22 de țări din UE

Parchetul European anchetează una dintre cele mai mari fraude în domeniul TVA din Europa, estimată la 2,2 miliarde de euro.

Instituția condusă de Laura Codruța Kovesi, alături de autoritățile din 14 țări membre ale Uniunii Europene, inclusiv România, au descoperit o rețea de fraudă tip carusel în care erau implicate și numeroase companii offshore.

Procurorii au efectuat peste 200 de percheziții

În cadrul operațiunii, denumite Admiral, procurorii au efectuat peste 200 de percheziții. Primele investigații au fost demarate în aprilie 2021 de Fiscul portughez, care cerceta o companie care vindea telefoane mobile, tablete și alte dispozitive electronice, fiind suspectată de fraudă cu TVA.

Când Parchetul European și-a început activitatea, în vara anului trecut, autoritățile portugheze au raportat cazul instituției conduse de Laura Kovesi. Acum, Parchetul European a scos la iveală ceea ce ar fi cea mai mare fraudă de tip carusel în materie de TVA investigată vreodată în Uniunea Europeană.

Europa pierde, anual, 60 de miliarde de euro din cauza fraudelor cu TVA, iar la Parchetul European există un dosar in care sunt implicate toate statele membre, spune, într-un interviu pentru Euronews România, Laura Codruța Kovesi.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE