Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Trei persoane, arestate într-un dosar de corupție la Metrorex. Câți bani ar fi costat un post de mecanic ajutor locomotivă

Trei persoane au fost arestate preventiv pentru 30 de zile, iar alte nouă sunt cercetate sub control judiciar de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti în legătură cu fraudarea unui concurs de la Metrorex pentru ocuparea unor posturi de mecanic ajutor locomotivă, relatează Agerpres.

Anchetatorii susțin că au fost puși sub acuzare angajați sau foști angajați din cadrul Metrorex. Aceștia sunt acuzați c-ar fi cerut între 6.000 și 7.500 de euro de la fiecare candidat, promițându-le că îi vor ajuta să câștige concursul.

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au dispus miercuri punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore față de trei inculpați. Aceștia sunt cercetați pentru săvârșirea infracţiunilor de grup infracţional organizat, luare de mită, dare de mită şi trafic de influenţă, au precizat anchetatorii.

Acuzațiile procurorilor în cazul fraudelor pentru angajarea la Metrorex

Anchetatorii susțin că inculpații au format în noiembrie 2022 un grup infracţional organizat, ce acționa coordonat pentru a comite infracțiuni precum luare de mită, dare de mită şi trafic de influenţă, în vederea fraudării unui concurs organizat de Metrorex SA pentru ocuparea unor posturi de mecanic ajutor locomotivă.

Persoanele care candidau la concurs apelau diverși intermediari pe care îi cunoșteau. Unii dintre aceștia sunt angajați sau foști angajați din cadrul Metrorex. Unul dintre aceștia le transmite inculpaților pentru ce sumă de bani își poate folosi influența față de ceilalți inculpați. Este vorba despre supraveghetori din timpul concursului care i-ar fi ajutat pe candidați să fraudeze concursul.

Sumele de bani pretinse pentru fiecare candidat variau de la 6.000 de euro la 7.500 de euro, au precizat anchetatorii, conform sursei citate.

Inculpaţii au fost arestaţi preventiv, în urma unei decizii a Tribunalului Bucureşti. Alţi nouă au fost puşi sub control judiciar pentru săvârşirea infracţiunii de cumpărare de influenţă.

Cercetările sunt continuate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi de Direcţia de Poliţie Transporturi din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE