Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

2035, final pentru mașinile noi cu motoare termice. UE vrea neutralitatea climatică pentru mașini și camionete

Publicat de: Euronews

Vânzarea de noi mașini echipate cu motoare termice pe benzină sau motorină nu va mai fi permisă în Uniunea Europeană din 2035.

Decizia a fost luată de ambasadorii statelor comunitare, după un compromis cu Germania. Noul regulament european este discutat într-o reuniune a miniștrilor energiei, pentru adoptare oficială.

Trebuie să știm că noile reguli se aplică mașinilor personale și camionetelor, nu și camioanelor. Până în 2035 mai este ceva timp și chiar și atunci vor mai exista mașini cu motare termice.

Cele noi vor trebui însă să funcționeze cu combustibili sintetici care nu sunt deloc imposibil de obținut, dar sunt scumpi la ora actuală.

Cei care au motoare mai vechi pe benzină sau diesel probabil vor avea posibilitatea să cumpere astfel de carburanți.

UE vrea ca până în 2035 mașinile noi și camionetele să nu mai polueze

Uniunea Europeană își propune ca până în 2035 mașinile noi și camionetele să ajungă la neutralitate climatică, adică să nu producă deloc poluare.

A fost o opoziție europeană destul de importantă la această chestiune. Germania a fost lider de opinie, România se alăturase acestei intenții de a păstra anumite mașini în trafic, doar că Germania s-a înțeles cu Uniunea Europeană, așa că din 2035 mașini noi cu motoare termice și nu pe benzină sau diesel nu mai pot fi înmatriculate în Uniunea Europeană.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE