Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

1 Mai, ziua marilor proteste. Traficul feroviar, naval și aerian va fi perturbat în mai multe țări europene

Ziua Internațională a Muncii este sărbătorită prin demonstrații și proteste, în marile orașe europene, anul acesta, pe fondul creșterii prețurilor și al costului vieții. Sindicatele franceze s-au mobilizat pentru o nouă grevă generală față de reforma pensiilor promovată de președintele Emmanuel Macron.

Traficul feroviar, dar și cel aerian va fi paralizat în Franța, după ce lucrătorii au anunțat că se alătură protestelor. Vor fi probleme și cu transportul public din principalele orașe franceze unde sunt programe demonstrații. Sindicatele se așteaptă ca 1,5 milioane de oameni să iasă în stradă.

Revin în forță și protestele lucrătorilor din transporturi din Grecia, după accidentul feroviar din luna februarie soldat cu 57 de morți. Circulația trenurilor, dar și a feriboturilor ce fac legătura între insulele grecești va fi puternic afectată. Demonstrații și proteste ale sindicatelor sunt anunțate și în alte state europene, inclusiv în Germania, Spania și Portugalia.

În fiecare an, peste 90 de ţări din întreaga lume, marchează la 1 Mai Ziua internaţională a muncii, Ziua muncii sau Ziua internaţională a muncitorilor. Această zi reprezintă un omagiu adus muncitorilor şi mişcărilor muncitoreşti din întreaga lume pentru lupta lor istorică în vederea obţinerii unor drepturi sociale şi economice.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE