Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

1 iunie 2023. Ce evenimente se organizează în București și în țară de Ziua Copilului

Ziua Copilului va fi sărbătorită anul acesta printr-o serie de evenimente pentru cei mici cât și pentru cei mari, atât în București cât și în alte orașe ale țării.

De 1 iunie, bucureștenii pot alege de la Art Safari, petreceri în parc sau o vizită la Palatul Parlamentului până la vizitarea depoului Metrorex și Muzeul Metroului din Străulești.

Ce pot face bucureștenii de 1 iunie

Art Safari Kids Edition - vor avea loc expoziții de jocuri și jucării vintage, costume, păpuși, filme și spectacole de la cele mai iubite teatre pentru copii: Țăndărică, ”Ion Creangă”, Opera Comică pentru Copii, dar și ateliere de desen și pictură alcătuiesc programul de artă și distracție. Părinții și bunicii se pot bucura de o călătorie în timp. Toți copiii au intrarea gratuită la expoziți.

Opera Națională București are bucuria să anunțe organizarea Festivalului KidZilla. Festivalul se va desfășura la data de 1 iunie 2023, pe esplanada Operei Naționale București, între orele 08:00 și 20:00. Intrarea este gratuită pentru toată lumea.

”Străzi deschise – Bucureşti, Promenadă urbană” va fi timp de patru zile în cartierul Rahova. Astfel, între 1 şi 4 iunie 2023, strada Bârcă devine pietonală între Calea Rahovei şi strada Mărgeanului şi găzduieşte activităţi sportive, ateliere, zone de joacă şi spectacole de circ şi teatru pentru copii.

Intrarea gratuită la Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa”, între orele 10:00 și 17:00, curtea din spatele muzeului va fi plină de culoare, cântec și veselie. Activitățile distractive cu animatori, ateliere de creație, desene pe asfalt, povești despre exploratori, ateliere de șah, desen, pictură și multe baloane colorate vor face deliciul unei adevărate petreceri în aer liber.

Copiii cu vârste cuprinse între 3 şi 16 ani (însoţiţi de părinţi/adulţi însoţitori) sunt aşteptaţi de 1 Iunie să viziteze depoul şi Muzeul Metroului din Străuleşti, începând cu ora 10:00.

Ziua Copilului la Sala Polivalentă București:

ora 10:00-Deschiderea cu baloane de săpun

ora 11:30-Teatrul de Păpuși Bibabo cu povestea Pinocchio

ora 13:30-Vânātoarea de comori pe platou

ora 15:00-Stafeta cu cercuri

ora 17:00-Dresaj canin

ora 18:00-Cursa cu bureți(câstigā cei care umplu cel mai repede găleata cu apa, folosind un burete)

ora 20:00-închiderea cu baloane de săpun

Parlamentul României – Camera Deputaților, cu sprijinul Primăriei Municipiului București, prin CREART – Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București, organizează pe 1 Iunie 2023 evenimentul „Porți Deschise la Camera Deputaților”, ediția 2023.

În intervalul orar 10:00 – 17:00, cei mici se vor putea bucura de momente de divertisment asigurate de animatori pe picioroange și de un artist care va realiza baloane uriașe de săpun. De asemenea, va fi amenajată o zonă de food truck-uri unde cei mici se vor delecta cu produse dulci.

Teatrul Țăndărică sărbătorește Ziua Internațională a Copilului, cu un program special de spectacole și evenimente dedicate întregii familii. Teatrul Țăndărică a pregătit un program divers și captivant, cu spectacole și evenimente create cu atenție și pasiune.

Evenimente din țară, de 1 iunie

În Brașov, la Dino Parc Râșnov vor fi spectacole și multe surprize. Pe 1 iunie cei mici vor putea lua parte la concert începând cu ora 12.30. Pe 2 și 4 iunie micuții vor putea să participe la Dino Hunt, iar pe 3 și 5 iunie micuții se vor bucura alături de trupa de teatru Strada, care le va prezenta celor mici frumusețea dinozaurilor.

În Constanța, pe plaja Reyna se organizează Lumea Copiilor, iar intrarea este liberă în limita locurilor disponibile. Plaja se va transforma într-un adevărat tărâm de poveste.

La Oradea, cei mici sunt așteptați de părinți la Kids Fest. Cea de-a II-a ediție a festivalului se desfășoară în perioada 1-3 iunie în Cetatea Oradea.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE