poluare
În Fâșia Gaza se moare și de mizerie. Oamenii nu au acces la apă curată, iar gunoaiele se adună grămezi
Condițiile din Fâșia Gaza sunt rețeta unui dezastru perfect, avertizează experții în sănătate. Lipsa salubrității și a accesului la apă curată sunt doar câteva dintre multele probleme cu care se confruntă milioanele de refugiați palestinieni.
Schimbările climatice afectează sănătatea oamenilor. Un raport ONU arată că aproape 20.000 de oameni mor anual din cauza poluării
Multe boli, de la cancer la otrăvirea cu pesticide, au legătură cu schimbările climatice, se arată într-un raport al Organizației Internaționale a Muncii din cadrul Națiunilor Unite.
Oceanul, în prag de catastrofă ecologică: Climatologii avertizează despre pericolul morții în masă a recifelor de corali
Oceanul se apropie de o criză ecologică majoră, avertizează specialiștii de mediu. În majoritatea mărilor de pe glob se observă, în prezent, un fenomen de albire rapidă a coralilor, din cauza încălzirii globale și creșterii temperaturii apelor.
Sute de eprubete cu sânge aruncate pe câmp. Garda de Mediu face anchetă în Dolj, după ce deșeurile au ajuns într-o arie protejată
Sute de eprubete cu sânge au fost găsite pe câmpul de lângă comuna Ghindeni din județul Dolj. Recipientele au fost aruncate pe o suprafață de 70 de metri, într-o arie naturală protejată, care este și supravegheată video.
Soluția pentru un aer mai curat: Spațiile verzi între blocuri. Care sunt beneficiile Micropădurilor urbane
Bucureștiul este în topul celor mai poluate capitale europene. O soluție pentru un aer mai curat ar fi spațiul verde. Dar și la asta suntem codași - doar 8 mp pentru fiecare bucureștean, pe când UE ne impune să avem de cel puțin trei ori mai mult.
Fără centrale de apartament din 2040. Parlamentul European, set de reguli pentru eficiența energetică a clădirilor
România, precum și restul statelor membre ale Uniunii Europene, trebuie să adopte măsuri pentru eliminarea combustibililor fosili din instalațiile de încălzire și răcire până în 2040.
Capitala Vietnamului, cel mai poluat oraș din lume. Pe ce loc se află Bucureștiul
Străzile din Hanoi, capitala Vietnamului, au fost acoperite luni de un smog dens, ceea ce a făcut ca vizibilitatea să scadă semnificativ din cauza poluării generate de nivelurile ridicate de particule provenite din emisiile vehiculelor.
ONU: Volumul de deşeuri din lume continuă să crească. Costul reciclării deșeurilor se va dubla până în 2050
Cu două treimi mai multe deşeuri până în 2050: volumul de deşeuri din lume, estimat la 2,3 miliarde de tone în 2023, va continua să crească exponenţial dacă nu se iau măsuri, cu un impact masiv asupra sănătăţii şi economiilor, a avertizat miercuri ONU.
Sursele de poluare din București, analizate de ministrul Mediului: „Copiii și bătrânii sunt cei care suferă cel mai mult”
Mircea Fechet, ministrul Mediului, a vorbit la Euronews România despre sursele de poluare din București, dar și despre măsurile de combatere a poluării care ar putea fi luate și care depind, spune ministrul, de fiecare sursă de poluant în parte.
INTERVIU. Michel Forst, raportorul special al ONU pentru apărătorii mediului: ”80% dintre activiștii climatici din lume sunt uciși”
Într-un interviu acordat Euronews, Michel Forst, a explicat că se simțea din ce în ce mai mult nevoia unui apărător al activiștilor de mediu, astfel încât ONU a decis crearea mandatului său.
Directivă UE: Românii vor putea cere despăgubiri dacă s-au îmbolnăvit de cancer din cauza poluării
Cetăţenii europeni care locuiesc în zone foarte poluate, unde prin măsurători sunt stabilite încălcări ale standardelor de calitate a aerului, vor putea acționa în instanță şi vor putea solicita despăgubiri pentru daunele aduse sănătăţii din cauza lipsei de acţiune a autorităţilor publice.
Noi recorduri de temperatură ar putea fi doborâte în februarie. "Planeta se încălzește într-un ritm accelerat”
Meteorologii avertizează că un nou record de căldură este pe cale de a fi doborât în luna februarie, în condițiile în care încălzirea globală și fenomenul climatic natural El Niño au drept consecință creșterea temperaturilor la nivelul solului și oceanelor.
Specialiștii avertizează: ”Poluarea nu doar ne omoră, ne și sărăcește”. Bucureștiul cheltuie din cauza poluării pe an peste 3 mii de euro pe cap de locuitor
Organizația Mondială a Sănătății estimează că poluarea aerului omoară anual 7 milioane de oameni. În România, conform Agenției Europene de Mediu, 29 de mii de români mod anual prematur din cauze asociate poluării.
Tarifele de parcare pentru SUV-uri se triplează în Paris. Noile taxe, aprobate prin referendum
Locuitorii din Paris au votat în favoarea triplării prețului parcării pentru SUV-uri, în condițiile în care municipalitatea vrea să ia măsuri pentru a reduce poluarea prin taxarea șoferilor care conduc mașini de mari dimensiuni.
Raport: Reducerea poluării produsă de vehiculele de mare tonaj ar aduce economii de 15 miliarde de euro
În anul 2020, peste 400 de mii de persoane au murit prematur în Uniunea Europeană din cauza poluării aerului, iar camioanele şi autobuzele sunt responsabile pentru 25% din aceste cazuri.
Franța impozitează diferit SUV-urile și mărește taxele pentru mașini electrice. Referendum pentru prețul parcărilor în Paris
Primarul Parisului a precizat că aceasta "este o formă de justiție socială" care ar putea strânge 35 de milioane de euro pe an pentru Paris, îmbunătățind în același timp siguranța rutieră și calitatea aerului și încurajând oamenii să folosească transportul public.