Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ziua Europeană a Limbilor. Cum au sărbătorit elevii unei școli din București evenimentul

Cu ocazia Zilei Europene a Limbilor, elevii unei școli din București au jucat o piesă de teatru inedită. Tinerii au demonstrat cât de bine stăpânesc nu doar limbile străine, ci și cultura altor state europene.

Eveniment la Școala Europeană București

De ziua europeană a limbilor, elevii de la Școala Europeană București au organizat un eveniment poliglot. S-a vorbit în limba franceză, în germană, în spaniolă și, desigur, în română.

Participanții la piesa de teatru atipică au purtat costume speciale și au făcut o scurtă prezentare a culturii unei țări din Europa. Apoi, elevii au participat la ateliere în cadrul cărora vedete au fost…tot limbile străine.

Loredana Pană, profesoară de limba franceză: „Este o zi în care îmi face mare plăcere să lucrez altfel cu ei. Facem niște ateliere de limbă străină, în care dorim să vină copiii cu plăcere și de unde să plece spunând mai departe că au învățat ceva. Ceea ce este cel mai important este să înțeleagă că dacă învață o limbă străină pot descoperi foarte multe. Așa cum se spune, o deschidere este extraordinară dacă știi una, două, sau mai multe limbi străine.”

„Practic învățăm stilul de viață al altor oameni. Învățând alte culturi și înțelegând alte limbi putem să ne dezvoltăm ca oameni și să reușim să formăm relații cu alte persoane”, spune elevul Dumitru Alexandru David.

Pregătirile pentru o astfel de sărbătoare au început cu săptămâni în urmă. Elevii au fost încurajați să-și folosească toată creativitatea de care pot da dovadă. Rezultatul? Zeci de afișe, desene și reprezentări grafice inspirate de multilingvismul european.

În Europa, sunt 24 de limbi oficiale, dar există și alte 60 de comunități care vorbesc limbi regionale sau minoritare. Ziua europeană a limbilor a fost inițiată de Consiliul Europei, în anul 2001.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE