Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Țările europene unde trebuie să cunoști limba pentru a obține permis de ședere

Dacă știi că ai probleme cu învățarea limbilor străine și vrei să lucrezi în străinătate sau să mergi la studii, ai grijă la țările care solicită cetățenilor străini să treacă un test de limbă pentru a aplica pentru rezidență.

Pentru a obține rezidența permanentă și cetățenia, Germania solicită cunoașterea limbii. Reglementările actuale impun limba germană la nivelul B1 al Cadrului european comun de referință pentru limbi (CEFR).

Acest lucru este definit ca fiind capabil să „înțeleagă punctele principale ale unei discuții standard clare cu privire la chestiuni familiare întâlnite în mod regulat la muncă, școală sau în timpul liber etc.”

În Norvegia, permisele de ședere temporară nu au cerințe lingvistice, în timp ce permisele de ședere permanentă necesită o bună cunoaștere a limbii.

În funcție de circumstanțe, poate fi necesar să finalizați 250-550 de ore de lecții de limba norvegiană și un curs de studii sociale. În unele cazuri, puteți demonstra că sunteți capabil, dacă treceți un test de limba norvegiană la nivel A2.

Reședința permanentă în Elveția necesită, de asemenea, familiarizarea cu una dintre limbile sale (germană, franceză sau italiană) la nivel A2 pentru vorbit și A1 pentru scris.

Atât Franța, cât și Suedia se gândesc în prezent să introducă cerințe lingvistice pentru permisele de ședere pe termen lung sau permanent.

Țările europene au cele mai scăzute cerințe lingvistice

Multe țări nu solicită cunoașterea limbii pentru permisele de ședere și cer doar cunoștințe lingvistice pentru a solicita cetățenia.

Spania , de exemplu, solicită doar o calificare A2 DELE (Diploma de Español como Lengua Extranjera) în spaniolă pentru a solicita cetățenia. Acest lucru este echivalent cu un începător.

Portugalia solicită, de asemenea, nivelul A2 de CEFR pentru cetățenie. Țări precum Italia și Franța solicită abilități lingvistice de nivel B1 pentru a aplica pentru cetățenie.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE