Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Zgomotul rachetelor și exploziilor răsună aproape zilnic într-un sat din Harkov. Oamenii trăiesc în subsoluri

Zgomotul rachetelor și exploziilor răsună aproape zilnic în satul Petropavlovka din regiunea Harkov. Cândva, o localitate de 3.000 de oameni, Petropavlovka este acum plină de ruine. 800 de oameni au mai rămas în sat și își duc traiul mai mult ascunși prin subsoluri.

Fiica și doi nepoți ai lui Vitalii au fost grav răniți, după ce casa lor a fost bombardată marți. Bărbatul a scăpat nevătămat ca prin minune.

Localnic: „Doamne, era cât pe ce să cad și eu. Când au început bombardamentele, am fugit spre pivniță. Acolo era ascunsă familia mea. I-am strigat și mi-au răspuns. După asta, am văzut sânge pe trepte. E sângele fiicei mele, Ekaterina. A fost rănită la braț.”

Aproape jumătate din casele din Petropavlovka nu mai pot fi locuite.

Localnică: „Explozii se aud aproape în fiecare minut. Zi de zi sunt lovite clădiri și obiecte de infrastructură. Vedeți că satul e practic distrus.”

Atacuri asupra infrastructurii-cheie în diferite zone din Ucraina

Armata rusă şi-a continuat atacurile asupra infrastructurii-cheie în diferite zone din Ucraina, inclusiv în regiunea Dnipropetrovsk, unde bombardamentele au distrus o benzinărie, o uzină şi alte instalaţii, transmite Agerpres.

„Forţele ruse au atacat regiunea Dnipropetrovsk în noaptea de 2 spre 3 noiembrie, lovind infrastructura de alimentare cu apă şi energie electrică în oraşul Krivoi Rog (Kryvyi Rih), o benzinărie din Nikopol şi o uzină în Pavlohrad”, a declarat Valentin Reznicenko, şeful administraţiei militare regionale, pe Telegram.

În această ofensivă, forţele ruse au utilizat sisteme de rachete cu lansare multiplă Grad şi artilerie grea, potrivit unor surse citate de agenţii ucrainene de presă.

Ruşii au mai avariat un bloc de apartamente, două case particulare, o universitate, un atelier de reparaţii auto, o fabrică de mobilă, o uzină şi mai multe linii electrice în Nikopol, în aceeaşi regiune în care se află Dnipro, al patrulea cel mai populat oraş din ţară.

Peste 1.000 de locuinţe din zonă au rămas fără electricitate în urma atacurilor ruseşti. Ingineri electricieni au fost trimişi să repare avariile şi să restabilească alimentarea cu energie electrică, au adăugat oficiali militari.

Potrivit Organizației Națiunilor Unite, peste 6.000 de civili ucraineni au murit de la începutul războiului. Numărul răniților depășește 9.000.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE