Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Peste 100 de oameni dintr-un singur oraș din Ucraina, uciși de bombardamentele Rusiei

Într-un singur oraș din Ucraina, și anume Mykolaiv, mai mult de 130 de oameni au fost omorâți în bombardamentele Rusiei. Primarul anunță că alți aproape 600 de locuitori au fost răniți de la începutul războiului și până acum.

Multe clădiri au fost bombardate

Multe clădiri din orașul din sudul Ucrainei au fost lovite în timpul bombardamentelor, spune primarul din Mykolaiv, despre care susține că au fost realizate cu rachete de tipul S-300. Loviturile aproape că nu încetează niciodată.

Oleksandr Sienkevych, primarul orașului Mykolaiv: „În general, trebuie spus că în timpul întregului război, doar 21 de zile nu au fost sub foc. Cu toate acestea, la aproximativ 5 dimineața, orașul nostru a fost bombardat din nou de sistemele S-300. Ca urmare, un supermarket a fost distrus și mai multe clădiri înalte, o farmacie, un magazin și drumuri au fost avariate. Inamicul chiar a țintit teritoriul școlii de echitație, două obuze au aterizat acolo, dar nici muncitorii, nici animalele nu au fost rănite.”

Dincolo de pagubele materiale, și acelea importante, mai grav este că au avut de suferit locuitorii orașului, spune primarul. În afară de pompieri și lucrătorii din serviciile de urgență, cei mai ocupați au fost cei care sapă gropi în cimitir.

Peste 130 de civili au murit

În total, 131 de civili, inclusiv un copil, au murit în Mykolaiv din cauza bombardamentelor inamice cu rachete și artilerie. De asemenea, 590 de persoane au fost grav rănite, dintre care șapte au fost copii. Pagubele cauzate orașului, care pot fi calculate acum, sunt estimate la 758 de milioane.

Mykolaiv este un oraș-port din sudul Ucrainei, situat la câteva zeci de kilometri de Marea Neagră. Rusia a anunțat încă din aprilie că vrea control nu doar asupra estului, ci și asupra sudului Ucrainei. Preluarea porturilor Odesa și Mykolaiv ar da Rusiei controlul asupra întregii coaste ucrainene a Mării Negre.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE