Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Zelenski a discutat cu Macron despre coridorul pentru cereale din Marea Neagră, înaintea întâlnirii Putin-Erdogan

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunțat că a purtat discuții cu omologul său francez Emmanuel Macron despre modalitățile în care să funcționeze coridorul stabilit de Kiev în Marea Neagră pentru a garanta siguranța navigației, după retragerea Moscovei din acordul privind exporturile de cereale, relatează Euronews.com.

"Am discutat, de asemenea, despre mijloacele de a asigura funcționarea coridorului de cereale și de a consolida securitatea regiunii Odesa", în sud-vestul Ucrainei, a scris Volodimir Zelenski pe profilul său de pe rețeaua X (fosta Twitter), în urma unei conversații telefonice cu Emmanuel Macron.

De asemenea, liderul de la Kiev i-a mulțumit lui Macron pentru "ajutorul militar crucial" acordat de Franța Ucrainei, adăugând că a discutat cu președintele Franței despre ”următorii pași" care vor fi făcuți în acest sens.

Discuția dintre Zelenski și Macron a avut loc în contextul în care președintele rus Vladimir Putin urmează să se întâlnească, luni, cu omologul său turc Recep Tayyip Ergodan. Liderul de la Ankara își pune speranța să-l convingă pe Putin să reia acordul pentru exportul de cereale ucrainene prin Marea Neagră, din care Rusia s-a retras în luna iulie.

 

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE