Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Permise auto obținute cu mită pentru polițiști. Zeci de percheziții la Serviciul de Permise Brașov

Zeci de percheziții au avut loc în Poiana Brașov, dar și în alte cinci localități din județ, într-un dosar de corupție cu permise de conducere. Până acum, au fost reținute șapte persoane, dintre care patru polițiști: un agent de poliție rutieră din Poiana Brașov, un agent de poliție rutieră de la Poliția Râșnov, doi agenți de poliție de la Serviciul Permise și Înmatriculări Brașov.

„Au mai fost reţinute alte trei persoane fără calitate specială, despre care s-a stabilit că doi au dat mită pentru a obţine permisul de conducere, iar unul este complicele prin intermediul căruia s-a dat mita către examinatori”, a precizat Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov, Adrian Radu, citat de Agerpres.

Conform anchetatorilor, în perioada septembrie 2022 – martie 2023, lucrători din MAI ar fi luat bani sau bunuri pentru a nu își îndeplini în mod corect atribuțiile de serviciu pentru a favoriza candidaţi la obţinerea permisului.

„Există date conform cărora poliţişti rutieri ar fi primit, în anumite situaţii, diverse foloase pentru a nu aplica măsurile legale în cazul constatării unor încălcări ale regulilor de circulaţie pe drumurile publice. De asemenea, unul dintre poliţişti ar fi instigat un conducător auto, căruia îi reţinuse permisul, la conducerea pe drumurile publice a unui autoturism, iar în altă situaţie, prin activităţile întreprinse, poliţistul ar fi favorizat o persoană aflată într-o procedură judiciară prin îngreunarea cercetărilor. Totodată, cercetările vizează şi fapte ale unor lucrători din cadrul SPCRPCIV care, în schimbul unor foloase, ar fi favorizat candidaţii la obţinerea permisului de conducere ori ar fi programat, preferenţial, diverse persoane fie pentru susţinerea examenului, fie pentru înmatriculare sau preschimbarea permisului”, se arată într-un comunicat al Direcției Generale Anticorupție (DGA).

Au avut loc 20 de percheziții în tot județul Brașov. 16 persoane, atât polițiști, cât și persoane care ar fi oferit mită, au primit mandate pentru a fi audiate la Parchetul de pe Lângă Tribunalul Brașov.

Perchezițiile au avut loc atât la domiciliile persoanelor cercetate, la mai multe instituții publice, dar și la sediul serviciului de permise auto și înmatriculări din Brașov.

Cercetările continuă în acest dosar.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE