Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Zeci de medicamente generice, care sunt autorizate și în România, neconforme: Ar putea fi retrase de pe piață

Zeci de medicamente generice, care sunt autorizate în România, ar putea fi retrase de pe piață pentru că sunt neconforme.

Agenția Europeană a stabilit că testele companiei indiene care produce aceste pastile nu sunt conforme cu cerințele Uniuniunii Europene. Astfel, Comisia Europeană a cerut țărilor membre să suspende autorizația de comercializare.

Peste 40 de medicamente sunt vizate

Magda Costache, jurnalistă Euronews România: Peste 40 de medicamente generice sunt autorizate și la noi în țară însă majoritatea dintre acestea au autorizație doar pentru punere pe piață, nu și pentru a fi vândute.

Medicamentele generice sunt copii ale pastilelor autentice și pot avea aceeași substanță și același mod de administrare. Unele dintre cele care ar putea fi retrase sunt destinate pentru tratamentul cancerului pulmonar.

Medicamentele nu îndeplineau cerințele de conformitate ale Uniunii Europene

Agenția Europeană pentru Medicamente a făcut o analiză a laboratorului producătorului de medicamente, ca urmare a unei cereri făcute de Agenția pentru Medicamente din Spania. Astfel, a descoperit că medicamentele nu îndeplineau cerințele de conformitate ale Uniunii Europene, iar autorizațiile de vânzare vor fi suspendate până când producătorii vor furniza date valabile și fiabile pentru a demonstra că pastilele sunt echivalente cu cele originale.

Pentru pastilele de care este extrem de mare nevoie, poate fi amânată suspendarea până la doi ani ca să poată fi posibilă aprovizionarea.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE