Compania aeriană Wizz Air introduce trei noi rute din Bucureşti şi cinci aeronave în plus la baza din capitala României, fiind pregătită să preia pasagerii Blue Air, a anunţat, miercuri, Evelin Jeckel, Acting Network Office în cadrul Wizz Air, potrivit Agerpres.
"Cererea a crescut foarte mult în România în ultimele zile şi astfel am alocat încă cinci aeronave bazei noastre din Bucureşti, care va ajunge la un total de 17 aeronave. Ele vor veni începând cu luna octombrie şi vor adăuga frecvenţe mai multe pe rutele noastre din 9 septembrie", a spus Jeckel, într-o conferinţă de presă la Bucureşti.
Compania va lansa şi trei rute noi din 2 decembrie, din Bucureşti, către Praga, Atena şi Larnaca şi va creşte frecvenţa pe rutele interne, ceea ce va adăuga 2,6 milioane de locuri în piaţă şi va crea 250 de joburi.
Întrebată dacă planurile anunţate au legătură cu situaţia de la Blue Air, ea a precizat: "Am făcut toate acestea în ultimele 24 de ore. Monitorizăm permanent ce se întâmplă în piaţă, avem planuri pregătite şi le putem pune în practică pe măsură ce lucrurile se întâmplă în piaţă. Reacţionăm imediat".
De asemenea, jurnaliştii au dorit să ştie dacă Wizz Air se aştepta ca Blue Air să nu mai poată opera. "Sunt în acest sector de 7 ani şi ne aşteptam să se întâmple acest lucru din 2016, era o situaţie care atârna în aer. Suntem pregătiţi să preluăm cererea. Dacă va fi o cerere, o vom prelua", a spus Evelin Jeckel.
Reprezentanta companiei a mai fost întrebată dacă Wizz Air este în pericol să ajungă în aceeaşi situaţie.
"Suntem extrem de stabili financiar, avem o lichiditate de 1,6 miliarde de euro, suntem prudenţi financiar şi ne facem planurile precaut. În cazul nostru, 5% dintre zboruri au fost anulate, iar pasagerii fie primesc o rezervare nouă la următorul zbor, pot solicita rambursare sub formă de bani sau credit de companie, care este 120% din valoarea rambursării. Rambursarea se face în şapte zile. A fost o vară dificilă pentru toate companiile din perspectiva lanţului de aprovizionare şi facem tot ceea ce ne stă în putinţă să ducem toţi pasagerii, cu toate impedimentele externe", a răspuns Jeckel.
Ea a amintit că Wizz Air a pus în vânzare de marţi seară bilete la tarife speciale pentru pasagerii Blue Air, bilete pe care le va suplimenta dacă situaţia o cere.
"Ieri am lansat tarife speciale pentru pasageri Blue Air aflaţi în dificultate în toată Europa şi în continuare colegii noştri lucrează încontinuu să adăugăm noi zboruri. Nu putem spune încă câţi pasageri au rezervat deja aceste locuri, dar sunt mulţi. Tariful de 49,99 euro este unul special, iar compania nu face profit din aceste tarife", a mai spus reprezentanta operatorului aerian.
Compania operează peste 1.000 de rute către 52 de ţări. În România, operează aproape 200 de rute către 21 de ţări, cu 8 baze în toată ţara, 32 de aeronave şi 1.400 de angajaţi.
Blue Air Aviation a anunţat marţi că suspendă până luni, 12 septembrie, toate cursele programate a pleca de pe aeroporturile din România, din cauza popririi tuturor conturilor companiei de către Ministerul Mediului, care pune compania în imposibilitatea achitării costurilor curente, necesare pentru operarea zborurilor zilnice.
Peste 3.000 de pasageri au fost afectaţi de această decizie a companiei aeriene.
Românii blocaţi pe aeroporturile din străinătate în urma suspendării zborurilor de către compania aeriană Blue Air pot solicita ajutor la secţiile consulare ale ambasadelor României sau prin apelare la numărul de telefon 0040751084537, gestionat de MAE, urmând să fie aduşi în ţară cu aeronave ale Tarom, a anunţat marţi purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru.
În data de 14 iulie, ANPC a amendat Blue Air cu suma de două milioane de euro pentru anularea a peste 11.000 de zboruri în perioada 30 aprilie 2021 - 30 aprilie 2022, şi a obligat compania să returneze clienţilor banii în maximum zece zile pentru toate zborurile anulate.
ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE
Bojdeuca lui Ion Creangă, plină de turiști. Muzeul Memorial Ion Creangă din Humulești a fost redeschis după doi ani de reabilitare
Muzeul Memorial Ion Creangă din Humulești, județul Neamț, este unul dintre obiectivele vizitate în acest sfârșit de săptămână. Muzeul a fost redeschis în urmă cu trei luni, după aproape doi ani de reabilitare.
Roma vrea taxă pentru Fontana di Trevi, în lupta cu turismul excesiv și lipsa de respect a turiștilor: „Mănâncă înghețată sau pizza pe un monument care merită respect”
Roma caută modalități de a reduce turismul excesiv și „lipsa de respect” pentru una dintre cele mai faimoase atracții turistice din oraș. În curând, ar putea fi lansat un sistem de ticketing pentru a putea vizita unul dintre cele mai emblematice locuri din Roma.
Ce sunt culele oltenești, marea atracție a satelor din Dolj care îi fascinează pe vizitatori
Muzeele din mediul rural și-au aprins luminile și au stat deschise la Noaptea Muzeelor de la Sate. În Dolj, cea mai mare atracție au reprezentat-o culele, fostele locuințe ale boierilor, construite pentru a apăra de invadatori avuția și viața familiilor înstărite.
La 21 de ani, Mihail restaurează singur o casă lipovenească din Chilia Veche. Reportaj dintr-o altfel de lume
Există tineri care știu foarte bine cum e să fii antreprenor. Înainte de orice, îți trebuie un vis. Apoi, ambiție să nu renunți. Și, evident, o sumă de bani pe care să fii dispus să o folosești pentru visul în care crezi.
Multe dintre destinațiile spaniole cunoscute vor să scape de turiști. Iată orașele depopulate ale Spaniei care vor să reinventeze turismul
Orașele de plajă din Spania sunt în plină criză. În această vară, protestele au umplut străzile din Barcelona până în Malaga, locuitorii cerând ca turiștii să plece acasă.
Bulgaria, destinație de minivacanță. Mii de români petrec zilele libere de Sfânta Maria pe litoralul bulgăresc
Mii de români s-au refugiat pe litoralul bulgăresc în vacanța de Sfântă Mărie. Unii sunt pentru al treilea an consecutiv oaspeți pe plajele de la vecinii bulgari, iar alții au mers pentru prima dată și sunt încântați.
Vacanță pe brațele Dunării. În satul Vișina, comuna Jurilovca, există o casă-poveste despre tradițiile dobrogene
În ultimii ani foarte mulți turiști aleg ca destinație de vacanță și locuri mai puțin cunoscute și drept urmare, mai puțin aglomerate. Din acest punct de vedere, pensiunile aflate în satele de pe brațele Dunării par să fie alegerea ideală.