Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Criza Blue Air | TAROM va suplimenta capacitatea de operare şi va introduce curse speciale în această perioadă

Compania TAROM va depune toate eforturile necesare pentru a veni în întâmpinarea nevoilor cetăţenilor români afectaţi de suspendarea curselor Blue Air, a anunţat, miercuri, operatorul aerian naţional.

„În contextul actual legat de suspendarea zborurilor Companiei Blue Air, TAROM precizează că, deşi se află într-o perioadă cu un program de zbor foarte aglomerat şi un factor de încărcare care utilizează la maximum capacitatea de transport a aeronavelor, va depune toate eforturile necesare pentru a veni în întâmpinarea nevoilor cetăţenilor români afectaţi, care se află momentan blocaţi pe diverse aeroporturi din străinătate", susţin reprezentanţii companiei într-un comunicat.

TAROM va suplimenta capacitatea de operare şi va introduce curse speciale în această perioadă

De asemenea, TAROM precizează că va suplimenta capacitatea de operare şi va introduce curse speciale în această perioadă.

„Vom analiza cu atenţie, şi ca de fiecare dată, vom face eforturi intense pentru a suplimenta capacitatea de operare şi a identifica soluţii de introducere a unor curse speciale în acest context dificil", transmit reprezentanţii companiei.

Blue Air Aviation a anunţat marţi că suspendă până luni, 12 septembrie, toate cursele programate a pleca de pe aeroporturile din România, din cauza popririi tuturor conturilor companiei de către Ministerul Mediului, care pune compania în imposibilitatea achitării costurilor curente, necesare pentru operarea zborurilor zilnice.

Peste 3.000 de pasageri au fost afectați

Peste 3.000 de pasageri au fost afectaţi de această decizie a companiei aeriene.

Românii blocaţi pe aeroporturile din străinătate în urma suspendării zborurilor de către compania aeriană Blue Air pot solicita ajutor la secţiile consulare ale ambasadelor României sau prin apelare la numărul de telefon 0040751084537, gestionat de MAE, urmând să fie aduşi în ţară cu aeronave ale Tarom, a anunţat marţi purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru.

În data de 14 iulie, ANPC a amendat Blue Air cu suma de două milioane de euro pentru anularea a peste 11.000 de zboruri în perioada 30 aprilie 2021 - 30 aprilie 2022, şi a obligat compania să returneze clienţilor banii în maximum zece zile pentru toate zborurile anulate. 

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE