Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Cele mai utile trei funcții ale aplicației Whatapp. Cum funcționează acestea

Cu aproximativ 2 miliarde de utilizatori activi, WhatsApp este cea mai populară aplicație de mesagerie din lume. O aplicație atât de populară trebuie să facă ceva corect și, de fapt, combinația dintre compatibilitatea multiplatformă și criptarea end-to-end o ajută să o facă atât de populară. 

WhatsApp vrea să țină pasul cu competitorii săi și are o mulțime de funcții noi care vă pot ajuta să vă eficientizați comunicațiile personale și de afaceri.

Funcția de editare a mesajelor

Meta lansează o opțiune prin care mesaje trimise pot fi editate pe WhatsApp. Pe blogul WhatsApp se menționează că funcția a început deja să fie implementată la nivel global și va fi disponibilă pentru toți utilizatorii "în următoarele săptămâni".

Cum puteți edita mesajele

Accesați funcția apăsând lung pe mesajul pe care doriți să îl modificați și selectați opțiunea "editare". Mesajele pot fi editate în termen de 15 minute de la trimitere.

Mesajele editate vor afișa textul "editat" lângă marcajul de timp pentru a le permite participanților la chat să știe că au fost modificate. Totuși, ei nu vor putea vedea și versiunile anterioare ale mesajului.

De asemenea, nu pot fi editate pozele, clipurile video sau alte tipuri de fișiere media trimise, nici comentariile acestora.

WhatsApp oferă de mult timp utilizatorilor opțiunea de a șterge mesajele, așa că, din punct de vedere tehnic, este deja posibilă repararea greșelilor de scriere prin ștergerea mesajului și retrimiterea acestuia.

Funcția Chat Lock face conversațiile mai private

Săptămâna trecută WhatsApp a primit o nouă funcție "Chat Lock", menită să faciliteze păstrarea conversațiilor mai private. Noile chat-uri blocate vor fi puse într-un dosar protejat prin parolă sau amprentă, iar notificările din aceste conversații nu vor afișa expeditorul sau conținutul real al mesajului.

Funcția de ștergere a mesajelor pentru toată lumea

Opțiunea de a șterge mesaje pentru toată lumea vă permite să ștergeți anumite mesaje pe care le-ați trimis către o conversație individuală sau de grup. Această opțiune este utilă în special dacă ați trimis un mesaj către o conversație greșită sau dacă mesajul trimis conține o greșeală.

De asemenea, dacă sunteți administrator de grup, puteți elimina mesajele greșite sau problematice trimise în conversație de alți participanți.

Mesajele șterse pentru toată lumea după ce le-ați trimis vor fi înlocuite cu: „Acest mesaj a fost șters”

Pentru a șterge pentru toată lumea un mesaj trimis:

  • Deschideți WhatsApp și accesați conversația care conține mesajul pe care vreți să îl ștergeți.
  • Atingeți lung mesajul. Opțional, puteți selecta mai multe mesaje, pentru a le șterge simultan.
  • Atingeți Ștergeți > Ștergeți pentru toată lumea.
  • Administratorii unui grup pot șterge mesajele trimise de ceilalți membri ai grupului. Astfel, își pot gestiona grupurile și comunitățile private prin ștergerea pentru toți membrii a mesajelor sau fișierelor media neadecvate sau abuzive.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE