Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Vremea se răcește în weekend. În zonele de munte se întorc ninsorile

Vremea se răcește în acest weekend, iar meteorologii anunță ploi, lapoviță și ninsori, mai ales în zona de munte. Temperaturile vor fi ceva mai blânde în zona de sud și vest a țării, până la finalul săptămânii.

Oana Păduraru, meteorolog ANM: „Ne așteptăm la primul episod de răcire mai accentuată, mai multe precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare din acest an. În zona montană, chiar și la altitudini mai joase, treptat vor predomina ninsorile. La început în nordul Carpaților Orientali, unde și până acum au fost ninsori, îndeosebi pe creste. În ceea ce privește restul țării, răcirea mai accentuată, chiar începând de astăzi, va fi pe partea de nord-est a teritoriului, în special jumătatea nordica a Moldovei, dar treptat și în Maramureș și Transilvania.”

Potrivit meteorologilor, în urma temperaturilor ridicate de care am avut parte în această perioadă, primul strat de zăpadă nu va fi unul consistent.

Vremea pentru sudul și vestul țării

Oana Păduraru, meteorolog ANM: „În restul zonelor, în partea de sud și vest a țării, astăzi, mâine și sâmbătă ne așteptăm la temperaturi cu mult mai ridicate față de normele perioadei, cu maxime între 17-19 grade Celsius. În aceste zone vor fi doar precipitații sub formă de ploaie. La începutul săptămânii viitoare valorile termice vor fi în scădere și se vor apropia de cele normale.”

Frig și afară, frig și în case

În condițiile în care vremea se răcește, mii bucureșteni suferă de frig în propriile case. Termoenergetica demarează o lucrare până vineri noapte, iar apa caldă și căldura sunt oprite.

Compania Termoenergetica efectuează lucrări pe magistrala DN600, pentru îmbunătățirea furnizării agentului termic. În Capitală sunt peste 1100 de blocuri care nu au apă caldă și căldură. Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, și directorul Termoenergetica spun că se va găsi o soluție pentru ca Termoenergetica să nu intre în insolvență.

Cele mai multe probleme sunt în Sectorul 5, unde sunt peste 650 de blocuri care nu au căldură.

Directorul Termoenergetica le garantează bucureștenilor că vor avea căldură în această iarnă.

Probleme cu căldura nu sunt doar în București: și orașul Năvodari a rămas fără sistem centralizat de termoficare. Anul trecut, Timișoara și Drobeta-Turnu Severin au avut probleme cu căldura și se pare că vor avea și anul acesta din cauza creșterii prețurilor.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE