Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Vremea se răcește în toată țara: La munte se întorc ninsorile, iar în mai multe zone vor fi ploi

Toată ţara a intrat de câteva minute sub avertizare de vreme severă. Vremea se răcește în majoritatea zonelor iar la munte revine iarna.

Vor fi ploi în Banat, Crișana, Transilvania, Oltenia și vestul Moldovei, iar la munte, se întorc ninsorile și se va depune strat de zăpadă.

Temperaturile nu vor mai depăși 10 grade

”În următoarele 2 zile temperaturile nu mai trec de 10° temperaturi chiar de 3,2° 3° prin Bucovina și estul Transilvaniei, și cum ați menționat și dvs. iarnă veritabilă la munte, unde din această seară ne așteptăm să predomine ninsorile.

Se va depune strat de zăpadă în cam toate masivele, dar mai consistent în Carpații Occidentali și în Carpații Meridionali, vestul Carpaților Meridionali, unde și cantitățile de apă sunt mai însemnate.

Și ziua de vineri se anunță tot mohorâtă, dar cu precipitații tot mai puține prin partea de vest a țării, ploi și câteva ninsori slabe pe la munte, urmând ca în weekend vremea să devină în general frumoasă, norii să se risipească, să se arate soarele în mare parte din țară.

Vremea se răcește și în Capitală. Mâine un cer innorat plouă temporar și mai bate și vântul. Aș mai menționa și faptul că și temperaturile minime sunt destul de coborâte.

Vom avea temperaturi negative prin nordul, centrul și estul țării, chiar minus cinci -9° prin estul Transilvaniei și chiar în Capitală, sâmbătă dimineață temperatură de 1 până la -2°.”, a declarat Mihai Huștiu, meteorolog ANM.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE