Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Vremea rea a făcut ravagii în țară. Mii de oameni au rămas fără curent electric

Codul roșu de ploi torențiale, vijelii și grindină emis, sâmbătă, a avut efecte cumplite. Vântul a bătut cu peste 100 kilometri pe oră și a rupt mai mulți copaci în Arad și Timișoara. În Vrancea, s-a produs o viitură pe râul Putna, iar în zona Lepșa-Tulnici, cantitatea de apă căzută a depășit 90 de litri pe metru pătrat.

Mai multe localități au rămas fără curent electric

Peste 3.500 de consumatori din patru localităţi care s-au aflat sub Cod roşu de vreme rea nu beneficiază, duminică dimineaţă, de alimentare cu electricitate, anunţă Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Prahova.

Conform sursei citate, au fost afectate trei linii de medie tensiune şi 30 puncte de transformare, astfel că 3.590 consumatori din Breaza, Comarnic, Proviţa de Sus, Proviţa de Jos nu au curent electric.

În teren acţionează echipe ale operatorului de energie electrică pentru remedierea defecţiunilor.

De asemenea, în cursul nopţii, pompierii au fost solicitaţi să intervină pentru evacuarea apei de pe carosabil la Sinaia şi Comarnic şi pentru îndepărtarea unui arbore căzut pe un autoturism în Azuga.

În cursul nopţii a fost valabil un Cod roşu de averse torenţiale, frecvente descărcări electrice şi grindină, în localităţile, Breaza, Sinaia, Comarnic, Buşteni, Brebu, Valea Doftanei, Cornu, Azuga, Sotriile, Proviţa de Sus, Adunaţi, Secăria şi Talea.

Au fost emise mesaje RO-ALERT

Pentru aceste localităţi a fost emis mesaj RO-ALERT. 

De asemenea, peste 1.700 de consumatori din 13 localităţi dâmboviţene nu au curent electric, în urma fenomenelor meteo care au avut loc în noaptea de sâmbătă spre duminică, anunţă ISU Dâmboviţa.

Sursa citată arată că 23 de localităţi şi zona de munte a judeţului Dâmboviţa s-au aflat sub avertizare de Cod roşu între orele 00,30 şi 3,00.

Pompierii au intervenit în oraşul Pucioasa şi comuna Moţăieni pentru degajarea unor crengi căzute pe carosabil, în comuna Aninoasa pentru asigurarea unor zone după ce mai multe cabluri electrice au fost desprinse de vânt şi în oraşul Găeşti pentru îndepărtarea unor cărămizi care prezentau pericol de cădere, precizează ISU Dâmboviţa.

A fost emis un mesaj RO-ALERT pentru avertizarea populaţiei din localităţile vizate de Codul roşu.

Mai multe echipe acționează pentru remedierea defecțiunilor

Conform informării operatorului de energie electrică, duminică dimineaţa, opt linii de medie tensiune, 66 puncte de transformare şi 1.783 consumatori sunt afectaţi de fenomenele meteo din 13 localităţi. În teren acţionează echipe ale operatorului de energie electrică pentru remedierea defecţiunilor. 

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE