Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Volodimir Zelenski: „Ocupația rusă este temporară”

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a vorbit sâmbătă despre viitoarea zi a independenței țării, afirmând că ocuparea de către Rusia a teritoriilor capturate este „temporară”.

„Luptăm pentru toți oamenii noștri”

„Ziua drapelului nostru, ziua independenței noastre, comemorarea veteranilor de război pentru libertatea Ucrainei este în față, iar platforma ucraineană este în față. Anul acesta va fi unic; în aer se simte că ocupația de acolo este temporară, iar Ucraina se întoarce. Trebuie să ne evidențiem legendele; aceasta este și va fi o tradiție ucraineană. Să-i sărbătorim pe cei ale căror vieți au devenit parte din istoria noastră națională, care nu poate fi ștearsă de nimeni, niciodată, de niciun inamic,” a declarat președintele Zelenski.

 Acesta a adăugat că Rusia trebuie să plătească pentru toate atacurile asupra Ucrainei, în timp ce țara trebuie să își păstreze poziția. 

„Trebuie să fim cu toții suficient de puternici pentru a rezista oricăror provocări ale inamicului, atâta timp cât este necesar pentru a-i face pe ocupanți să răspundă pentru toate loviturile lor, pentru teroarea lor, pentru Harkov, Donbas, Azovstal, Nikolaiev, pentru lagărele de filtrare, pentru Bucha, Irpin, pentru toate orașele. Cu toții trebuie să fim suficient de puternici pentru a ne ridica și a merge până la capăt pentru victoria ucraineană, așa că rămânem împreună, ne ajutăm unii pe alții, restaurăm ceea ce a fost distrus, luptăm pentru toți oamenii noștri și îi susținem pe cei care reprezintă Ucraina.”

Ucraina sărbătorește ziua independenței pe 24 august, care coincide și cu împlinirea a șase luni de la invazia rusă.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE