Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Expoziție de carcase de tancuri arse, TAB-uri și fiare contorsionate, pe unul dintre bulevardele centrale din Kiev. Echipamentele militare ruse distruse de armata ucraineană au fost prezentate publicului, într-un demers de imagine, la doar câteva zile distanță de sărbătorirea independenței Ucrainei și la șase luni de la începerea războiului.

Simbol al rezistenței

Pe bulevardul care intersectează piața Maidan, un simbol al rezistenței și un loc tradițional de protest pentru societatea civilă ucraineană, localnicii din Kiev se plimbă printre resturile mașinăriei de război ale armatei ruse. Vizitatorii spun că expoziția reprezintă una dintre cele mai puternice imagini ale consecințelor invaziei. Demersul autorităților ucrainene are și o componentă propagandistică pentru a ridica moralul populației, ceea ce se vede și în declarațiile vizitatorilor.

„Cred că vom câștiga războiul. Categoric! Este foarte bine că am organizat o astfel de expoziție pentru că lucrurile patriotice se reunesc pentru a ajuta la apărarea țării. Și când toată lumea ajută, asta ridică moralul. Cred că totul va fi bine!” a explicat o studentă.

„Suntem mândri de armata noastră. Credem că putem câștiga războiul și, poate, victoria noastră nu este atât de îndepărtată și sperăm să se întâmple în curând,” a spus o localnică din Kiev.

Ucrainenii sărbătoresc pe 24 august Ziua națională a independenței față de Uniunea Sovietică. Declarația suveranității de stat a Ucrainei a fost adoptată în 1991.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE