Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Crește numărul victimelor în Harkov. Bombardamentele rusești au ucis 17 persoane

Vineri fost declarată zi de doliu în Harkov, după bombardamentele rusești care au lovit miercuri noapte mai multe clădiri rezidențiale. Cel puțin 17 persoane si-au pierdut viața în atacul armatei ruse.

Pe lângă cele 10 persoane care au fost deja declarate moarte, salvatorii au recuperat alte șapte cadavre din dărâmături, a scris guvernatorul regiunii într-un mesaj pe Telegram. Printre morți s-a numărat și un băiat de 11 ani. Patruzeci și două de persoane au fost, de asemenea, rănite în atacurile cu rachete.

Incendiu lângă granița cu Ucraina

„Aceasta este situația: avem cele mai mari pierderi pe care le-a suferit Harkov de la începutul războiului. Mă refer la victime umane și răniți. Vom declara o zi de doliu în memoria lor, în orașul Harkov,” a declarat Igor Terehov, primarul orașului Harkov.

Atacurile au lovit și orașul Krasnograd din regiunea Harkov - unde un cuplu a fost ucis iar fiica lor de 12 ani a fost grav rănită. Ministerul rus al Apărării a susținut că atacul a vizat „o bază temporară de mercenari străini”.

Două sate rusești au fost evacuate joi, după ce un incendiu a izbucnit la un depozit de muniții de lângă granița cu Ucraina, au declarat autoritățile locale. Incendiul vine la câteva zile după o serie de explozii la o bază militară și la un depozit de muniții din Crimeea. Rusia a numit acțiunea un act de „sabotaj” al Kievului.

Pe de alta parte, armata rusă a declarat că a utilizat avioane de război echipate cu rachete hipersonice Kinjal, de ultimă generație, în regiunea Kaliningrad, teritoriu rusesc înconjurat de două țări NATO, Lituania si Polonia.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE