Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Școlile ucrainene se vor redeschide în septembrie. Acestea vor fi dotate cu adăposturi împotriva atacurilor cu bombe

O școală din localitatea ucraineană Ivanivka, din regiunea Odesa, se pregătește să își deschidă porțile pentru elevi, în noul an școlar. Primul semestru va fi reluat doar în orașele în care nu sunt confruntări între forțele ucrainene și armata Rusiei.

Școlile vor începe activitatea pe 1 septembrie

Școlile din Ucraina se vor deschide în septembrie, chiar dacă războiul este în plină desfășurare. Cursurile vor fi reluate în zonele în regiunile în care nu sunt lupte. Principala condiție pentru redeschiderea școlilor este ca acestea să aibă un adăpost împotriva atacurilor cu bombe.

„Vom renova scările și vom vopsi semnele care indică drumul spre subsol,” a declarat Igor Tjerevko, directorul școlii din Ivanivka.

Camera de la subsolul școlii a servit drept adăpost pentru 160 de persoane în perioada în care orașul Ivanivka a fost bombardat. Acum, însă, această încăpere va fi modernizată, va avea o ieșire suplimentară de urgență, iar autoritățile au aprobat folosirea acesteia drept adăpost pentru toți elevii și personalul școlii.

„Această cameră este mai mult sau mai puțin terminată. Suntem în plină renovare. Schimbăm cablurile electrice. O să punem bănci aici. Vom agăța o tablă și un ecran TV acolo,” a explicat Igor Tjerevko, directorul școlii din Ivanivka.

Dacă totul va decurge conform planului, școala din mica localitate ucraineană va începe pe 1 septembrie.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE