Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Volodimir Zelenski, la funeraliile ministrului de Interne. Sute de ucraineni și-au luat rămas bun de la victimele accidentului aviatic

Ucrainenii și-au luat rămas bun de la ministrul de Interne și adjuncții săi decedați în catastrofa aviatică din 18 ianuarie, în apropiere de Kiev. Pe lângă conducerea țării, la funeralii au participat și sute de oameni.

Și președintele ucrainean Volodimir Zelenski, însoțit de soția sa Olena, a particpat la funeraliile victimelor accidentului din localitatea Brovari. Ministrul ucrainean de Interne, Denis Monastirski, dar și alți reprezentanți din conducerea ministerului, au murit miercuri după ce elicopterul în care se aflau s-a prăbușit în circumstanțe încă neclare. În total, 17 oameni au murit.

Pe lângă pierderile suferite din cauza războiului, marea îngrijorare a Kievului este acum și lipsa unui acord între țările occidentale privind livrarea de tancuri moderne. Oficialii ucraineni îi îndeamnă pe aliați să "gândească mai repede", fiindcă "indecizia ucide".

Și soldații ucraineni care luptă în apropierea orașului Bakhmut speră că vor primi tancuri moderne din occident.

„Este o mare motivație pentru infanterie atunci când tancurile sunt în preajmă, este mai puțină frică. Cu Leopard sau cu Challenger dacă începem asaltul, nu ne mai oprim”, a spus un bărbat.

Între timp, armata rusă a anunțat despre înaintarea trupelor sale pe frontul din regiunile Donbass și Zaporojia din Ucraina.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE