Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Rusia alimentează temerile privind escaladarea războiului. „Livrările de noi armamente occidentale către Kiev vor duce la o catastrofă globală”

Preşedintele Dumei de Stat, considerat un apropiat al preşedintelui Vladimir Putin, a declarat că livrările de armament ofensiv către Ucraina, care amenință teritoriile Rusiei, vor duce la catastrofă globală. Mai mult, Viaceslav Volodin a avertizat că argumentele împotriva folosirii armelor de distrugere în masă vor fi imposibil de susținut, în condițiile în care Occidentul va livra arme Armatei ucrainene

Politicianul rus a precizat că sprijinul acordat Ucrainei de SUA şi de NATO conduce lumea către un „război îngrozitor”, relatează agenția Reuters, citată de Agerpres.

„Dacă Washingtonul şi ţările NATO furnizează arme care vor fi folosite pentru a lovi oraşe civile (sic!) şi pentru a încerca să fie capturate teritorii de-ale noastre, aşa cum ameninţă, aceasta va conduce la măsuri de represalii cu folosirea armelor chiar mai puternice", a scris Viaceslav Volodin, președintele Camera inferioare a Parlamentului rus, pe aplicaţia Telegram.

Aliatul lui Putin amenință Occidentul. „Nu s-au confruntat cu o situaţie în care le era ameninţată securitatea cetăţenilor lor”

"Argumentele potrivit cărora puterile nucleare nu au folosit în trecut arme de distrugere în masă în conflicte locale sunt de nesusţinut. Pentru că aceste state nu s-au confruntat cu o situaţie în care le era ameninţată securitatea cetăţenilor lor şi integritatea teritorială a ţării", a susţinut Volodin, conform sursei citate.

Aliații occidentali au anunțat săptămâna aceasta că vor trimite Ucrainei armament în valoare de miliarde de dolari, deși nu au reușit să convingă Germania să livreze Kievului tancuri de luptă Leopard.

De la declanșarea războiului din Ucraina la 24 februarie 2022, Rusia a preluat controlul mai multor teritorii ucrainene şi a declarat că nu le va returna niciodată. De cealaltă parte, Ucraina a anunţat că refacerea integrităţii teritoriale a țării nu este subiect de negocieri.

Declarațiile lui Viaceslav Volodin vin după ce Dmitri Medvedev, fost prim-ministru şi preşedinte al Rusiei, a făcut amenințări similare privind declanșarea unui război nuclear.

În vârstă de 58 de ani, Volodin este preşedinte al Dumei de Stat din 2016, deţinând anterior un rol important în Administraţia prezidenţială. Ca membru al Consiliului Securităţii Rusiei, Volodin are cu regularitate acces la preşedinte.

"Livrările de arme ofensive către regimul de la Kiev vor duce la o catastrofă globală", a avertizat el.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE