Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Volodimir Zelenski invită companiile IT în Ucraina: Avem una dintre cele mai favorabile legislații din lume

Volodimir Zelenski a propus companiilor IT prezente la conferința virtuală a investitorilor din Ucraina să își mute sediile în Ucraina și să creeze centre comune de furnizare a serviciilor digitale, precum și centre de cercetare.

“Ucraina este un spațiu al digitalizării care oferă simplitate, oferă, cel mai important, transparență oricărei relații între persoană și stat, între companie și stat. Este ceva ce nu veți găsi astăzi în majoritatea țărilor din lume.

Ucraina are un sector IT care se bucură de una dintre cele mai favorabile legislații din lume – un regim legislativ special, reprezentat de Diia City (un regim juridic și fiscal special care creează condiții favorabile pentru dezvoltarea afacerilor în domeniul IT și care introduce un set de stimulente care permit Ucrainei să devină un stat digital înalt tehnologizat – n.red)

Propun mutarea sediilor companiilor IT în Ucraina – să creăm centre comune de servicii și centre de cercetare.

Ucraina are instituții rezistente chiar și în timpul unei invazii la scară largă. Sistemul nostru bancar, finanțele, agențiile guvernamentale rămân absolut stabile, funcționează în ciuda a orice”, a declarat Zelenski.

Președintele Ucrainei le-a mai spus investitorilor prezenți la conferință că atunci când războiul se va sfârși, dar și pe termen lung, cooperarea cu Ucraina va fi profitabilă pentru toate părțile.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE